torstai 21. huhtikuuta 2016

Kisoja, treenejä, kavereita ja opiskelua!

Moi!

Taas vierähtänyt pari kuukautta tosta noin vaan. Lyhyesti mulla on ollut mm. muutamat kisat, paljon treenejä, sekä mun pari kaveria oli täällä Puolassa mun luona käymässä. Sekä mun poikaystäväkin "muutti" tänne mun luo kesäksi. Paljon on siis tapahtunut, ja opiskellakkin pitäisi ehtiä.No kerron ensin vaikka kisoista. Eli starttasin Reddylla 2.-3.4 vihdoin ensimmäisissä kisoissa saikun (1,5 vuoden) jälkeen! Oli ihan uskomatonta päästä laittamaan lettejä Reddylle ja puunaamaan pitkästä aikaa. Reddylläkin syttyi valo silmissä, kun se tajusi pääsevänsä jälleen kisakentille.


Starttasin siis kenttäkisoissa hevosten helppoa vastaavaa luokkaa. Kouluosuus meni hyvin siihen nähden, että se oli ensimmäinen rata pitkään aikaan. En itse uskaltanut ratsastaa 100% ja näyttää Reddyn parasta, koska mua jännitti miten se reagoisi nyt. Reddy teki kuitenkin kaiken just niin kuin halusin ja käyttäytyi super hyvin! Rata oli perus siisti ja tasainen, parannettavaa tottakai löytyi.

Samana päivänä oli rataesteet, joita jännitin tosi paljon. Tehtiin kuitenkin ihan huippu rata ja 0vp! Fiilikset oli ihan uskomattomat, kun mun vahvuus ei todellakaan ole nuo rataesteet.


Koulun ja rataesteiden jälkeen olimme sijalla 4. vain 1,4 virhepisteen päässä voittajasta. Seuraavana päivänä oli maasto, joka jännitti mua ihme kyllä paljon vähemmän kuin edellisen päivän rataesteet. Tiesin, että Reddy hoitaisi homman himaan! Ja niinhän se tekikin, tultiin vielä sekunnilleen tasan ihanneaikaan. Eli parempaa suoritusta ei olisi voinut toivoa.Lopputuloksissa sijoituttiin 4:siksi. Olin todella tyytyväinen Reddyyn ja iloinen saadessani hänet vihdoin takaisin kisakentille!No kisojen jälkeen lensin heti maanantaina aamuyöllä Kööpenhaminan kautta Suomeen, sillä tarkoituksena oli, että poikaystäväni ajaa Puolaan mun luokse, joten lensin matkaseuraksi, ettei yksin tarvitse ajaa. Sinä yhtenä päivänä juoksin varmaan koko Jyväskylän läpi eri asioiden perässä. Lähdettiin yhdessä ajamaan aamuyöstä joskus viiden pintaan. Menimme lautalla Viroon, josta ajoimme Latvian läpi Liettuaan, melkein Puolan rajalle. Pääsimme keskiyöllä Liettuaan, jolloin pysähdyimme ja nukuimme hotellissa yön yli. Matkasta teki todella raskaan se, että Viro-Latvia-Liettua akselilla ei ole moottoritietä, sitä 70-90km/h tulimme siis kaikkien noiden maiden läpi. Parissa päivässä olin ollut kuudessa eri maassa (Puola, Tanska, Suomi, Viro, Latvia ja Liettua), hurjaa!


Seuraavana päivänä saavuimme mun luokse illalla. Tavaroiden purku, ja sitten nukkumaan, sillä aamulla oli taas herätys, sillä mun luokse tuli mun pari kaveria Emma ja Maiju Suomesta. Aika meni nopeasti ja kaikkea tuli tehtyä, siinä samalla kaiken härdellin keskellä myös treenattua Reddyn kanssa!

Emma ja Maiju lähtivät kotiin viiden päivän päästä, ja mulla taas alkoi toisiin kilpailuihin valmistautuminen. Mulla oli estekilpailut, jossa starttasin 105cm ja 110cm kahtena päivänä. Ensimmäisenä päivänä 105cm tuli yksi puomi alas, mutta se ei ollut mitenkään super hyvä rata. 110cm sen sijaan meni ihan nappiin! Tehtiin super nollarata, ja sijoituimme 7:siksi viidenkymmenen lähtijän joukosta. Voitimme mm. yhden Puolan parhaimmista esteratsastajista ;) Hyvä Reddy!

Toisena päivänä Reddy oli jo vähän väsynyt. Ensimmäinen rata oli ihan ok, mutta kaksi puomia tarttui matkaan, ensimmäinen johtuen mun siitä, että Reddy tuli kättä vasten, kun yritin pidättää, ja seuraava este tuli sitten liian lähelle. Toinen rata 110cm oli taas jälleen kerran ihan super, aina sinne kahdelle viimeiselle esteelle asti.. :D Minä idiootti sitten menin ja yritin ottaa Reddyä takasin, ja se tuli kättä vasten. Aina jos tuun esteelle niin, että sillä ei ole mahdollisuutta ottaa edes yhtä askelta niin etten roiku suussa, niin se hyppää selättömästi ja usein pudottaa. No näin kävi mulle kahdella viimeisellä esteellä, jotka molemmat sitten tuli alas. Mun valmentaja kertoi tosi hyvin ton syyn, miksi se tiputti ja siitä mun on helppo lähteä korjaamaan omaa ratsastusta. Noi kisat oli tosi hyvä harjoitus kettäkisoja varten, ja nyt tiedän, mitä korjata. Reddy pystyy hyppäämään nollan, jos itse ratsastan tarkasti, mutta se ei ole automaatti ja rokottaa sitten heti.Joka tapauksessa olen tosi tyytyväinen tuohon viikonloppuun, ja tästä on hyvä jatkaa treenejä ja hyvillä mielillä ensi viikonlopun kenttäkisoihin. Starttaan nyt viikonloppuna, sellaista luokkaa, joka on 1* ja hevosten helpon välimaastoa. Siinä on 1* kouluohjelma, ja rataesteet 110cm, ja maasto sellainen sekotus.


Kaiken tän hässäkän ohella oon myös käynyt lääkärillä tän mun mahan kanssa, ja ensi viikolla pitäisi juosta labroissa testeissä yms. Kiirettä on siis pitänyt, ja opiskellakkin pitisi ehtiä. Vielä muistutan tänne, että kannattaa seurata mun heppa Instagramtiliä, jota päivitän useammin kuin tätä blogia. Käyttäjä on siis Jessicam_eventing.


Nyt Ville on siis täällä mun luona ainakin kesäkuun loppuun asti, ja se on oppinut jo paljon kaikkia heppajuttuja, ja on iso apu esimerkiksi kisoissa, joissa oon tosi usein yksin, ilman mun vanhempia yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti