sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Kisakausi korkattu!

                       Keväiset terveiset täältä Puolasta!


Viime viikot ollaan treenattu ahkerasti Michan kanssa niin koulua, rataesteitä kuin maastoesteitäkin. Ollaan päästy myös korkkaamaan meidän kisakausi Michan kanssa kansallisissa kenttäkisoissa täällä Strzegomissa. Pääsiäinen otetaan vähän iisimmin, ja sitten taas sama rumba jatkuu, sillä seuraavat kisat jo lähestyvät!


Kouluvalmennukset ovat sujuneet tosi hyvin, nykyään sulkutaivutukset sujuvat jo laukassakin paljon paremmin. Suunniteltiin myös kouluvalpan kanssa, että josko jossain koulukisoissa strattaisin, kun vaativan B:n asiat ovat alkaneet sujua. Vaikka ollaanhan me kerran startattu vaativaa B:tä ja vielä tosi hyvin tuloksin.


Ennen kisoja mulla oli estevalmennus yhdellä niistä kolmesta uudesta kilpakentästä, joista oon maininnut. Oli meille eka hyppykerta siellä. Tai oikeastaan silloin, kun se oli vielä nurmikenttä ratsastin Reddylla meidän KV -kisojen rataesteosuuden siinä. Valmennus meni hyvin, ja jäi tosi hyvä fiilis hypyistä. 

Kilpailut olivat edellisenä viikonloppuna ihan täällä Strzegomissa, jossa starttasin n. ponien helppoa vastaavaa tasoa. Mietittiin hevosten helpon ja ponien helpon väliltä, mutta toisaalta pääideana oli ihan vaan lähteä pitämään hauskaa, kun ei mulla noita ponivuosiakaan enää ole. Toiseksi viime kilpailuista on vierähtänyt jo tovi. 

Kouluosuus meni ihan okei, ei rikkoja, ei mitään ihmeellistä, perustasainen, siisti suoritus. Käynti olisi voinut olla aktiivisempi ja siitä menetinkin pisteitä, ja tuli pöytäkirjaan radan ainoa 6. Skaala vaihteli 6-8 välillä. Prosentteja saatiin pyöristettynä 71%. 

Esteverkka oli aika sekava, ja Micha oli aika jännittynyt. Hieman jännittyneenä radalle sitten lähdettiin. Esteradalta tuli 4vp, ihan omasta pikkumokasta, mutta poniin olen tyytyväinen. 

Seuraavana päivänä oli maasto-osuus, joka meni kuin vettä vaan. Tuntui kuin olisin vain ohjannut Michan esteelle, ja poni hoiti loput. Tuloksena puhdas maasto ilman aikavirheitä.  Hyvä aloitus kaudelle. Lopputuloksissa sijoituttiin kolmansiksi. Saatiin palkinnoksi rusetti, lahjakortti meidän tallin heppaliikkeeseen, ja 50zl alennus seuraavasta startista. Ja sit viel sellasia luomuheppakeksejä eli siis ne eivät ole tehtaallisesti tuotettuja, tai jotain älkää kysykö :D. Hyvältä maistuu, testattu on. En tiedä miten normaalit ihmiset, mutta kyllä mä ainakin aina maistan kaikki heppanamit ennen kun syötän omille, haha :D 

Tää on ehdottomasti mun lempparikuva kouluradalta!

Reddy on vielä kevyemmällä treenillä, mutta eiköhän sekin pikkuhiljaa siitä pääse mukaan normirytmiin.

Tein Instagramiin heppakäyttäjän, jonne siis lisään kuvia aina kaikkiin hevosiin liittyvästä. Päivitän sinne kisatuloksia, treenikuulumisia jne. Joten saa alkaa seuraamaan, tunnus on jessicam_eventing. Sitä yritän päivittää viikottain. Meidän heppa-autokin kävi vuositarkastuksessa, ja kaikki oli super! Vielä ensi viikolla käydään sähkömiehen luona tsekkaamassa, että nekin ovat ok, joten uskaltaa hyvillä mielin lähteä kisoihin. 
Näin asiasta tennikseen taas, oon ollut tosi väsynyt johtuen säämuutoksista. Sää täällä vaihtelee nopeammin kuin ajatus kulkee. Ensin paistaa aurinko ja on lämmin, 5 minuuttia eteenpäin sataakin rakeita ja ukkostaa, ja sitten on taas kiva ilma. Täällä muutama päivä sitten oli ihan jäätävä tuuli ja myrsky niin, että paikkoja oli hajonnut ja sähköt poikki useamman tunnin. Luojan kiitos nyt se on ohi, ja kevät tekee tuloaan. :)

6 kommenttia:

 1. saako puolassa olla kouluradalla nuo jinit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo kuullu etteikö sais :o eikö Suomessa saa? Mulla ei oo vaan ikinä ennen ollu jinit kouluradalla, kun vasta nyt, koska nyt mulla on freejumpit estesatulassa niin siirsin nuo Michan koulusatulaan.

   Poista
 2. Hei mikä Reddyn jalkoja vaivaa oikein? ��

  VastaaPoista