keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Hyviä uutisia

Kevät on edennyt nopeasti, ja ollaan päästy aloittamaan treenit vihdoin ulkona. Myös maastoesteille ollaan päästy. Reddy on käynyt klinikalla, ja sieltä saatu hyviä uutisia. Kelit ovat olleen, mitä parhaimmat! Voiko mikään olla enää paremmin? Ei ole lähes mitään mistä valittaa.  Myös koulu sujuu ihan loistavasti, sillä sain juuri muutama päivä sitten tietää mun ensimmäisen pitkän matematiikan kurssin arvosanan! Voin kuvitella, kuinka mun naapurit ovat ihmetelleet mekkalaa, jonka pidin luettuani arvosanan, jonka sain: 


Siinä se nyt on. Kymppi! Pitkä matikka ja arvosanana kymppi, ei voi onnellisempi olla. Suurin kiitos kuuluu mun iskälle, joka on auttanut mua ton kurssin kanssa ihan hirveesti. Monet tappelut ollaan käyty, koska asiat ei vaan menneet jakeluun, mutta kova työ tuotti tulosta. Kun olin vielä peruskoulussa, en ikinä saanut matikasta edes ysiä, parhaimmillaan kasin, yleensä seiskan. Vaikka silti opiskelisin matikkaa normaalissa koulussa ennemmin, niin voin sanoa, että nettilukio on mulle niin paljon parempi vaihtoehto. Mun pitää ottaa itse vastuu mun opiskelusta, en voi syyttää "huonoa" opettajaa, joka ei osaa opettaa yms. Kaikki vastuu on mulla, ja se toimii mulle. Saan sata kertaa parempia numeroita, kun opiskelen itsenäisesti. Koulussa vietin aikani kinatessa opettajien kanssa, kuinka he eivät osaa opettaa, kännykkää räplätessä tms. Nyt, kun numeroihin ei voi vaikuttaa "tylsät" tunnit tai opettaja tai muu tekosyy, saan paljon parempia numeroita. Mun huonoin numero tällä hektellä on 8, ja musta se on tosi hyvin.Kouluasiat sikseen, ja sitten muita hyviä uutisia. Viime viikolla ell tarkasti Reddyn jalan, jonka takia hän oli pitkään sairaslomalla. "Tuomiona" saatiin täysin terve jalka, jossa muistona vain arpi. Luulen, että parin kuukauden jälkeen päästään treenaamaan koulua normaalisti, ja jopa kouluvalmennuksiin. Kisoista en vielä ota stressiä, vaan mennään edelleen päivä kerrallaan. Mulle hevonen ja sen terveys on sata kertaa tärkeämpi kuin yhdetkään kilpailut. En kadu yhtäkään päivää, jotka vietin tallilla aamusta iltaan hoitaessa Reddya sen sijaan, että olisin lähtenyt ulos kavereiden kanssa hengaamaan. Kyllähän siinä kyyneleet valu silmistä, kun ell kertoi, että muistona vain pieni arpi tapahtuneesta. Onni on omistaa terve hevonen. Reddyn kanssa täytyy olla silmät selässäkin, sillä hän on aika energinen tämän sairasloman jälkeen. Luulen, että kun päästään takaisin normaaliin rytmiin Reddy palaa nopeasti omaksi itsekseen.Ja näiden hyvien asioiden lista vaan jatkuu. Muutama viikko sitten mut palkittiin mun hyvästä kisamenestyksestä, sekä Reddylla, että Michalla. En tarkalleen ottaen ole 100% varma, mistä palkinnot tulivat, mutta voitin hopeaa vissiin tämän alueen koulumestaruudessa Michalla, ja kenttämestaruudessa Reddylla viime kaudelta. Tulos saatiin laskemalla kaikki viime kauden kilpailut yhteen tai jotain sinnepäin, eli ei siis vaan yhtä mestaruuskilpailua. 

Palkinnoksi sain heppanameja, todistukset, satulahuovan, ja Equilinen ruskeat yhdistelmäpintelit, jossa puolet siis joustoa ja puolet fleeceä. Mulla oli myös viime viikolla ekat maastotreenit, ja oli niiin kivaa! Näin ekalla kerralla hypättiin pieniä, ja ihan vaan muutamat hypyt. Videolta puuttuu pari verkkahyppyä, mutta muuten näkyy lähes kaikki hypyt. Eli ei siis tehty paljoa hyppyjä. Micha oli ihan innoissaan, ja tosi ilonen päästessään tekemään sitä, mitä rakastaa.Mulla on ollut myös parit estetreenit ulkona, ja vielä on vähän hakemista hallikauden jälkeen. Micha on tehnyt tosi hyvin, mutta itsellä vähän rytmi hukassa. Tosi vaikea nähdä etäisyyksiä tai saada hyvää rytmiä isolla kentällä.

 Nyt, kun tosiaan kelit vähän paremmat, niin jos joku päivä mulla on aikaa voisin käydä kuvaamassa teille, miltä meidän tallialue nykysin näyttää. Vuodessa on tapahtunut suuri muutos. Ja ainiin meille rakennetaan tällä hetkellä maastoradalle toista vesiestettä, ja uusia "mäkiä", joiden päälle tulee esteitä. Mun valmentaja panostaa ihan kympillä siihen maastorataan, ja en ihmettele, sillä meillä onkin täällä pelkästään viidet kansainväliset kisat tällä kaudella!


Kouluvalmennuksia on ollut viikottain Michan kanssa, ja pääasiassa ne ovat sujuneet hyvin. Ollaan tehty vaikka mitä! Alotettiin tekemään joku viikko sitten sulkutaivutuksia ensin ravissa, ja sitten laukassa lävistäjällä. Alkuun laukassa sulut eivät olleet hyviä toiseen suuntaan lävistäjällä. Uralla sulut onnistuvat paljon paljon helpommin. Pienen treenin jälkeen ne ovat alkaneet onnistua aina vain paremmin. Sulkutaivutus ei ole helppo liike hevoselle, ainakaan Michalle, silti aina se yrittää parhaansa! Tämä kuva on otettu hetkestä, jolloin Reddy päästi mut ensimmäisen kerran karsinaan, eikä noussut heti ylös.


En malttais odottaa kesää ollenkaan! Tulossa varmasti tapahtumarikas kesä täällä. Kun loma alkaa, ja opiskelu ei vie hirveästi aikaa, niin lupaan teille paljon kuvia, ja erikoispostauksia!

5 kommenttia:

 1. Mikä siinä jalassa tarkalleen ottaen on?

  VastaaPoista
 2. Kiva kuulla että kaikki sujuu siellä! :) Ai, että Micha näytti olevan innoissaan maastareilla :D Suomessa ei ulos päästä maastareille ihan hetkeen, vaikka nyt onkin aika nopeasti alkanut maat sulamaan.

  Onnittelut viime vuoden palkinnoista ja tsemppiä tälle kaudelle! :)

  greeneventer.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Heippa! Kerroit paljon positiivisia kokemuksia nettilukiosta. Kuinka monta tuntia käytät keskimäärin päivässä opiskeluun?

  VastaaPoista
 4. tsemppiä tulevaan kauteen! Laita tuonne seuran Fb ryhmäänkin kuulumisia ja videoita jne. =) Pidä meidät ajan tasalla. T.minna arg

  VastaaPoista