sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Morjeens! Oon nyt viimesen reilun viikon aikana tehnyt vähän kaikenlaista. En kuitenkaan ole nyt ratsastanut oikeastaan muita heppoja kuin Michaa. Joka tapauksessa oon ollu mm. vierailemassa perheeni kanssa keskitysleirillä, sekä ollut kerran "kotona" Wroclawissa halloweenin kunniaksi.

Tosiaan vierailtiin Auschwitz:issä ja Auschwitz-Birkenau:ssa keskitysleireillä, sillä se ei ole monen tunnin ajomatkan päässä täältä. Oli tosi mielenkiintoista, sillä oon opiskellut holokaustin niin perin pohjin. Viime vuonna koulussa kaikki historian tunnit perustuivat toiseen maailman sotaan, ja yhtenä isona alueena oli nimenomaan holokausti. Me ei opiskeltu sitä ainoastaan historiassa vaan myös mm. äidinkielessä (ilmiöpohjaisena oppimisena), jolloin osaan erittäin hyvin tapahtuman kulut. Jokatapauksessa oltiin siis siellä vierailemassa. Jos joku ei tiennyt niin se paikka on siis historian isoin keskitysleiri, jossa murhattiin about 1,5 miljoonaa ihmistä, kaiken kaikkiaan yli 6 miljoonasta ihmisestä.

Se paikka on jotain niin sanoinkuvaamattoman hirveää, ja siellä sen tajusi, että tämä kaikki tapahtui oikeesti. Niin sairasta ja julmaa. Ei sitä pysty edes selittämään, se pitää itse nähdä omin silmin. Siis pelkästään se ajatus, että niin hemmetin iso alue rakennetaan pelkästään ihmisten joukkomurhaamiseen, saa mun ihon kananlihalle. Polttouunit, kaasukammiot, ja sadat muut kidutus-/tappotavat.. Ja, että niillä lapsillakin tehtiin ihmiskokeita? Yhdessä taulussa oli kuva neljästä suht. nuoresta poikalapsesta ilman sukuelimiä, vaan koska herra Mengele leikkasi ne irti katsoakseen mitä tapahtuu.  En ihmettele ollenkaan miksi saksalaisille ei opeteta holokaustia ja/tai ne kiistävät sen olemassa olon. Se on jotain niin häpeällistä niille. Ajattelin, että teen jossain vaiheessa videon, niistä materiaaleista, mitä mulla on. Mutta siihen voi mennä hetki, koska en halua tehdä sitä kun oon yksin.. :D  Siitä paikasta teki tosi mielenkiintoisen myös se, että esimerkiksi monien parakkien edessä oli sellanen kyltti, jossa kerrottiin minkälaisia ihmisiä niissä oli "asunut", kun heidät oltiin jaoteltu..
Kunnianosoitus kaikkia uhreja kohtaan, ja niitä harvoja jotka selvisi.

Okei ettei tää mee ihan historiaksi, niin muutama kuva, ja sitten heppa-asioihin!


 Video siis luvassa myöhemmin, jossa paljon materiaalia. Tässä nyt vain alkumakua.

No sitten mukavampiin asioihin. Oon mennyt Michalla nyt paljon koulua, tehnyt ihan perusasioita mm. väistöjä, vastalaukkaa, paljon siirtymisiä yms. Ja välillä ottanut ihan kevyesti. Toisinaan olen huomannut, että Micha on ollut vähän laiskempi, vaikkei se yleensä sitä ole, joten olen ottanut mun minikannukset muutaman kerran mukaan. Mulla ei oo ollut mitään valmennuksia, sillä valmentajat olivat lomalla, ja on ollut paljon pyhiä yms. Nyt kun kuu vaihtui haluaisin tälle kuulle mahdollisimman paljon valmennuksia, sillä joulukuulle vähän turha ottaa koko kuukautta, kun en tiedä millon oon menossa Suomeen.


Micha ei oo päässyt hyppäämään tosi pitkään aikaan, joten hyppäsin sillä eilen itsekseni muutamia tehtäviä. En yleensä hyppää yksin, mutta oli vähän poikkeustilanne.  Kentällä oli valmiina suhteutettu, jossa oli lyhyt neljä laukkaa, ja sitten yksittäinen pysty, ja muutaman kerran yksi ykittäinen okserikin. Hyppelin ensin ihan pieninä, jonka jälkeen nostettiin muutamaa estettä vähän isommaksi, koska poni tuntui tosi hyvältä ja varmalta. Micha oli ihan innoissaan menossa koko ajan, mutta halusin lopettaa hyvään, vaikka poni olisi halunnut vielä mennä. Olin tosi tyytyväinen Michaan, se aina välistä osaa näyttää, kuinka taitava se on!


Siinä ihan lyhyt kooste hypyistä.Olin Halloweenin perheen luona Wroclawissa, jossa näin mun paria kaveria samalla. Löysin kotoa myös paljon hyödyllistä hevostavaraa tallille mukaan. Irrotin Antonin vanhoista suitsista sen sinivalkoisen timanttiotsapannan, jonka vaihdoin Michalle. Katselin myös alustavasti tavaroita, jotka lähtee samalla Suomeen myyntiin heppakirppikselle. Meillä on ihan sikana mm. hyviä loimia ja suojia jäänyt Antonilta, jotka on tällähetkellä tarpeettomia. Se on kyllä hyvä keksintö, siellä saa hyvin myytyä tavaroita, ja rahaa sitten ostaa uusia varusteita :) Myin viimeksi just paljon hyväkuntosia loimia pilkkahintaan, josta sain rahat mm. Free Jump:eihin!

Musta tuntuu, että mun blogi on ollut viime viikkojen aikana kaikkea muuta kuin heppablogi, ja selittelen mitä sattuu, mutta toivottavasti pääsen valmennuksiin pian, jotta voisin kertoa jotain ihan asiaakin.

Reddyllekkin kuuluu ihan hyvää, se on vaan aika tylsistynyt, kun ei pääse tekemään töitä, ja välillä aika villi. Kävelen sen kanssa tosi paljon joka päivä, hoidan sitä monta tuntia päivittäin ja puuhastelen sen kanssa kaikkea kivaa, ettei sillä olisi niin tylsää. Nyt kiitän luojaa, että asun tässä tallin vieressä ja käyn nettikoulua, jolloin oikeesti pystyn hoitaa Reddya paremmin kuin hyvin, mihin ei muuten olisi mahdollisuutta.

:'D

 Ja haha ihan pakko tulla tänne viel hehkuttaa! En oo ikinä ollut mikään kympinoppilas koulussa, vaan aina sellanen keskitason suorittaja. Sain jokinaika sitten mun ensimmäisen kurssin valmiiksi, joka oli terveystieto. Nyt muutama päivä sitten mun opettaja oli arvioinut sen, ja sain 10!! Oon ihan innoissani, ja toi kyllä antaa motivaatiota jatkaa samaan malliin. Se kurssi oli tosi laaja, ja siellä käsiteltiin ihan sikana asioita, piti kirjottaa monia esseitä, tehdä paljon tehtäviä yms. Ja mikä parasta se tulee jäämään mun tokariin, jos en suorita muita terveystiedon kursseja, sillä tuo oli ainut pakollinen. Nettikoulu sopii mulle niin paljon paremmin kuin normaalikoulu, koska opiskelen paljon paremmin sillon, kun mun pitää ottaa itse vastuu omasta oppimisesta. Koulussa mun aika menee kaikkeen muuhun mm. kavereiden kanssa jutteluun, kännykkään yms.. Oon kyllä nyt niin tyytyväinen! :)
10 kommenttia:

 1. jee, onnee kympistä! mun mielestä sun blogias on kiva lukee, kerroitpa sitte hevosista tai jostain muusta! Kiva vaan kun postauksia tulee :)

  VastaaPoista
 2. Onnittelut kympistä :) Mun mielestä on heppailujen lisäks kiva kuulla välillä muustakin

  VastaaPoista
 3. Tee oudoimmat hakusanat -postaus, kysymyspostaus videolla, meikkivideo tai joku tommone :)

  VastaaPoista
 4. Saatko palkkaa muiden hevosten ratsastuksesta? Miksi aiot kouluttautua(niinku mihin ammattiin)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En saa palkkaa:) Kuhan ratsastamisen ilosta ratsastelen, ja siinä toivossa jos kehittyisin joskus xd.. En yhtään tiiä :( Halusin jossai vaiheessa rikostutkijaks tutkimaan murhia, mut en uskois mun ajan riittävän sen opiskeluun yms, sillä ensisijaisesti haluisin olla ammattiratsastaja, mut jollainhan tää on rahastettava alkuun, joten ei mitään hajua..

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus, mutta täytyy korjata tuo yksi paha asiavirhe; saksalaisille lapsille ja nuorille kylläkin opetetaan ja kerrotaan holokaustista. Luokkiin pyydetään jopa puhumaan keskitysleireiltä selvinneitä juutalaisia. Asiasta puhutaan ja kerrotaan täysin avoimesti. Saksalaiset - ja erityisesti nuoret ja muutkin - ovat todella kauhuissaan maansa menneisyydestä ja haluavat nyt, että asioista puhutaan avoimesti ettei moinen toistuisi missään enää. Tosin, samoja hirveyksiähän tapahtuu koko ajan Afrikassa, Syyriassa tms. kriisipaikoissa.
  Muuten sun blogi on tosi kiva ja mielenkiintoinen. Onnea matkallasi kohti unelmaa ;)!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos asiallisesta kommentista, ja korjauksesta! Mulle on tosiaan tullut sitten väärää/vanhaa tietoa tosta, joten hyvä, kun korjasit :) Ja kiitos paljon!

   Poista