keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Heippa!

Viime viikon valmentauduttiin ahkerasti sillä mulla oli viikonloppuna kansalliset kenttäkilpailut Racotissa Poznanin lähellä. Muun muassa keskiviikkona puolen tunnin kouluvalmennus vaihtui puoleentoista tuntiin.. 

Lähdettiin ajamaan torstaina puolenpäivän maissa kohti Racotia. Torstaina ratsastin paikanpäällä itsenäisesti. Sain Reddyn tosi hyväksi, ja oli hyvä fiilis startata perjantaina kouluosuudelle. Kilpailin siis CCN* -luokassa, joka tarkoittaa kansallista pitkää yhtä tähteä. Yleensä kansalliset kilpailut ovat useinmiten lyhyitä kilpailuja, mutta tässä luokassa ratsastettiin Puolan juonioricupin finaaliosakilpailu, jonka vuoksi kilpailu tehtiin pitkäksi. Pitkä kilpailu eroaa siten, että maasto-osuus ratsastetaan ennen rataesteosuutta, ja maasto-osuuden tulisi (ainakin kv-kisoissa) olla noin puolet pidempi kuin lyhyen yhden tähden maastokoe.Perjantaina ratsastettiin vain kouluosuus. Lähdin hyvissä ajoin verryttelemään, sillä Reddyn kanssa tarvitsee tehdä tosi paljon töitä ennen rataa. Sain tosi hyvän rytmin verkassa. Mutta radalle mennessä koko paketti levisi. Miten siinä aina käykin niin. Haluan saada ratsastettua ja esitettyä Reddyn radalla yhtä hyvin kuin verkassa. Siihen ei auta muu kuin kisarutiini, treenaus ja aika. Olin virhepisteillä -57.2  (vastaa jotain 62%), ja sijalla 20. koulun jälkeen, eli noin puolessa välissä. Tää on kuitenkin vasta ensimmäinen kausi Reddyn kanssa, joten en voi heti odottaakkaan, että sieltä irtoaisi se 70%. Tuntuu, että mun vahvin osa-alue on tällä hetkellä heikoin :D... 

Valmiina maastoon!
Lauantaina oli vuorossa maastokoe. Rata oli vaativampi kuin edellisellä kerralla, tosin videolle saatu materiaali esteistä/tehtävistä oli suht. sama kuin viimekerralla. Tällä kertaa mua ei niinkään epäilyttänyt mikään yksittäinen este. Oikeastaan ainut este, mitä hieman jännitin oli toinen veteenhyppy, sillä se rataa kävellessä tuntui niin "isolta", mutta radalla sujui kuin leikiten. Piti vaan muistaa ratsastaa jokainen este tarkasti. Rata meni ihan super hyvin! Olin niin onnellinen, kun laukkasin maaliin puhtaalla radalla ja ajassa!Sunnuntaiaamuna oli eläinlääkäritarkastus. Samanlainen kuin kv-kilpailussa, jossa hevonen ja ratsastaja pitää olla siistinä. Läpi päästiin. Iltapäivällä oli mun rataesteosuus. Normaalisti kenttäkisoissa pääsee radan kävelemään jonkun aikaa ennen kuin rata ratsastetaan, joskus jopa edellisenä iltana. Näissä kilpailuissa käveltiin rata samanlailla kuin rataestekilpailuissa, eli juuri ennen luokan alkua. Rata oli ihan kamala. Mun mielestä rata saa olla vaikea, mutta sen pitää olla reilu hevoselle. Tässä tapauksessa se ei sitä ollut. Heti ensimmäisen linjan väli oli  ykköseltä kakkoselle 23m, joka ei ole edes normaali väli hevoselle. Mun valmentaja kävi ihan kuumana niille, koska se rata oli tehty niin tyhmästi. Välien lisäksi kaarteet eivät olleet yhtään luonnollisia, vaan käännyttiin aina ns. eri suuntaan kuin mihin luonnollisesti käännyttäisiin. Luokka alko, ja nään vaan kun ihmisiä hylätään jo alkuradalle. Ratsastajat lensivät hevosten selistä, ja moni jopa keskeytti. Olin tosi hermostunut ennen omaa suoritustani. Mun valmentajakin sano mulle, että "mitä ikinä tapahtuukin älä panikoi, ja yritä vaan ratsastaa maaliin". Verkassa oli alkuun ihan hirveetä, en löytänyt sopivia ponnistuspaikkoja ollenkaan. Ja Reddy alkoi panikoimaan mun häsläyksestä, ja alkoi rynnimään esteille, koska ei tiennyt mitä tehdä. Onneksi sain hypyt ja etäisyydet sujumaan ennen rataa.  
Radalla ykköseste tuli alas, joka oli ihan mun arviointi virhe. Tokalle tultiin tosi lähelle, johtuen edellisestä huonosta hypystä. Kokosin itseni enkä alkanut panikoimaan (niinkuin yleensä), pidin pään kylmänä ja ratsastin radan loppuun. En ikinä olisi uskonut selviäväni tosta radasta vain yhdellä puomilla! Olikohan ensimmäisiä kertoja, kun mun valmentaja kehu mua rataesteiden jälkeen, eikä tullut huutamaan naama punaisena, että mitä mä tein. Se oli tosi tyytyväinen siihen, että ratsastin loppuun asti "pää kylmänä".  Sain tosin neljä aikavirhettä, joita lähes jokainen sai. Videolla rata ei näytä niin pahalta, joten yritin piirtää teille ratapiirroksen, mutta siitäkään ikinä saa todellista kuvaa sen vaativuudesta. Yhdeksän ratsukkoa hylättiin rataesteille, joka oli enemmän kun maasto-osuudella. Se kertoo jo jotain, jos rataesteille jää enemmän ratsukoita kun maastoon. Anyway, oon niin onnellinen :')Ohessa kuva ratapiirroksesta. Punaiset laatikot kuvaavat kentällä olevia maastoesteitä, jotka saattoivat vaikeuttaa mm. lyhyemmän tien saantia. Punainen katkoviiva kuvaa vaihtoehtoista reittiä, josta ropisi aikavirheitä. Itse otin pidemmän tien, kun ratsastin kutoselta seiskalle, jolloin sain paremman kontrollin, sekä linjan seuraavalle esteelle. Yhdeksännen esteen jälkeen sain Reddyn hyvin käännettyä käyttämällä lyhintä mahdollista reittiä.

Vaikka koulupisteet eivät olleet päätä huimaavat sijoituin kilpailussa. Kisa oli samalla Puolan Juniori Cupin finaali, jossa tulin viidenneksi!! En ole osallistunut jokaiseen osakilpailuun, mutta niihin mihin osallistuin tein aina hyvän tuloksen, joten 5. sija, ei ole yhtään huono ollenkaan! Sain ruusukkeen lisäksi palkinnoksi lahjakortin, jolla tilasin nettikaupasta perustreenisuojat Reddylle.


Kooste kilpailuista: (Muistakaa vaihtaa paras laatu painamalla mutteria)


Vielä on tarkoitus mennä yhdet kenttäkilpailut.  Kansainväliset kisat Strzegom Autumn Show:ssa parin viikon päästä. Sitten on hyvä lopettaa kausi tähän, ja treenata ahkerasti ensi kautta varten.14 kommenttia:

 1. Näitä sun postauksia on tosi kiva lukee! Ihanaa kun on näin paljon asiaa ja hyviä kuvia! Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva postaus jälleen! :) Hienosti menette, onnittelut rusetista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sä ja Fasu kanssa ootte upee pari! :)

   Poista
 3. Ehdottomasti samaa mieltä kuin edellinen anonyymi! Postauksesi ovat ihan älyttömän kivoja, ehdottomasti yksi parhaista blogeista, mitä tällä hetkellä on. :)

  VastaaPoista
 4. pakko sanoa että vitsit oot rohkee! mä en ikinä uskaltais hypätä tuollaisia esteitä! :D hui!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiiä oon varmaan outo, koska mua "pelottaa" rataesteet enemmän kun maastoesteet :'D

   Poista
 5. "Eksyin" Terhin blogin kautta nyt ekaa kertaa blogiisi, ja täytyy vaan todeta, että oon kyllä kateellinen: ois kyllä aivan upeeta päästä asumaan Puolaan! Miten ootte alunperin päätyneet sinne? Ootko kirjoittanut aiheesta jonku erillisen postauksen? :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon päätynyt tänne mun perheen mukana reilu vuosi sitten mun iskän töiden takia. Nyt oon tänne jämähtämässä pidemmäks aikaa, kun just muutin omaan asuntoon ihan tallin viereen :) En oo muistaakseni tehnyt mitenkään erillistä postausta, se tulee esille vanhemmista postauksista :-) Ja Puola maana on kyllä niin ainutlaatunen, että jos ikinä saat mahdollisuutta muuttaa ulkomaille, niin suosittelen :)

   Poista
 6. Mäkin löysin Terhin blogista tänne. En ihan tajunnut sun esittely sivua. Siis jos oot -98 (mitä en ois kyllä uskonu,positiivisesti) niin miten voit olla lukion 2.? Taisin ymmärtää jotain väärin

  VastaaPoista