perjantai 1. elokuuta 2014

"Heppa-arkeen" paluu ja kilpailuihin valmistautumista

Moikka! Nyt on lomailut lomailtu ja kiva päästä "pitkästä" aikaa taas treenaamaan! Kolme ja puoli viikkoa pois satulasta tuntuu ikuisuudelta, vaikka ihana loma olikin. Suomessa ollessani näin tosi paljon vanhoja kavereita, mutta suurimmaksi osaksi makasin rannalla ottammassa aurinkoa. Ihanat säät osui juuri sopivasti koko lomaksi. Shoppailin jonkun verran uusia vaatteita, nyt kun Jyväskyläänkin on tullut muutama vaatekauppa lisää mm. BikBok :'D..  Hirveästi en viitsinyt kuitenkaan Suomesta ostella mitään, sillä täällä on maailman parhaat mahdollisuudet shoppailla!

Lennettiin Puolaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Tallille pääsin heti maanantaina. Ratsastin Reddylla ensin, jolloin testasin samalla yhtä käytettyä koulusatulaa. Reddy oli positiivinen yllätys, se oli paljon paljon parempi mitä oletin, sillä viimeset päivät sitä on vaan juoksutettu, koska mun kouluvalmentaja oli itse myös lomalla. Ratsastin vaan kevyesti, sillä oli tosi kuuma, eikä heti loman jälkeen voikkaan hirveästi irroitella. Koulusatula, jota kokeilin oli mulle ihan hyvä, mutta Reddylle hieman leveä edestä, tosin silti paremmin istuva kuin edellinen. Saa nähdä vielä miten Reddy saa lihasta, ja kuinka satula mukautuu. Näillä mennään siihen asti.

Micha raukka joutui heti klipperin uhriksi ja pesuun :D Sen jalkakarvat oli tosi pitkät, ja koko poni oli ehkä enemmän ruskea kuin musta.. Pienen huolittelun jälkeen se alkoi taas näyttää enemmän ponilta. Myöhemmin menin vielä laukkailemaan maastoon, ja lopuksi pyörähdin kentällä. Michakin oli tosi paljon parempi, mitä odotin! Oli ihana palata lomalta, kun molemmat olivat kiltisti :-)

Tiistaina Reddy olikin alkuun ihan erilainen kuin maanantaina. Sain tehdä aika paljon töitä ennen kuin alkoi sujua. Tein ihan perustyöskentelyä taivutuksia, ympyröitä, temmon vaihteluita yms. Loppuun sain Reddyn tosi hyväksi ja olisi tehnyt mieli vain jatkaa ja jatkaa. Michalla en ratsastanut, sillä en tiennyt oliko se vuokraajatyttö tulossa vielä sen viimeisenä vuokrapäivänä.

Keskiviikkona mun valmentajat palasivat lomalta, ja mulla oli heti maastotreenit. Kameraa ei tullut mukaan, koska luulin meillä olevan tavalliset rataestetreenit. Meni kuitenkin ihan kivasti, mutta hyvä oli hypätä nyt ennen viikonlopun kisoja. Tehtiin muutamaa tosi kinkkistä tehtävää mm. sellasta kapea linjaa, jossa on tosi tiukka "V" käännös välissä. Kerran Reddy meni ohi toisesta, koska en vaan saanut käännetytyä sille toiselle kapealle. Parin kerran jälkeen onnistui hyvin.

Michalla kävin taas pellolla laukkaamassa, sillä se pääsi vähän pyöristymään lomalla. Ja muutenkin kiva vain nauttia sen kanssa elämästä :)

Tänään mulla oli rataestetreenit. Hypättiin teknisiä tehtäviä, jossa tultiin ensin innari ristikkosarja, jonka jälkeen vaikealla tiellä okserille, ja sitten ihan normi kaareva linja. Opin taas yhdessä valmennuksessa ihan sikana! Mun valmentaja osaa aina kertoa niin hyvin mitä tapahtuu, jos ratsastan näin tai noin, ja mitä pidemmän päälle siitä seuraa. Viimeiset hyppykerrat onnistu tosi hyvin ja olin tyytyväinen.

Michaa tuli katsomaan yks toinen tyttö, joka voisi vuokrata sitä kuukauden ennen kuin koulut alkaa. Tää tyttö oli tosi mukava ja fiksu. Se ihastu heti Michaan, ja haluaa vuokrata sitä. Micha on edelleen meidän tallilla, ja se tyttö tulee käymään Michalla mun kouluvalmentajan valmennuksissa :).

Huomenna mulla alkaakin jo kisat! Ihan kotikisat on ja meen CNC*, eli kansallinen lyhyt yksitähti. Nää on kolmepäiväiset kilpailut, joten huomenna ratsastan vaan koulun. Mun kouluvalmentaja onkin tällä hetkellä Ruotsissa Malmössä koulutuomarina, joten saa nähdä mitä tulee!

Niin ja ainiin vielä, voisin tehdä jonkun erikoispostauksen, ihan kaikki ideat tervetulleita! :)

6 kommenttia:

 1. Oot ihan täydellisen kaunis! Wow

  VastaaPoista
 2. Niin Mites olisi se postaus sitä hevosten kuljettamista ja mitä varusteita tarvitaan ja että onko teillä traileri vai joku kuljetusauto? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainiin olin iha unohtanu.. :D mutta joo mietin kysymyspostausta myös johon voisin helposti sisällyttää tän aiheen :)

   Poista
 3. Voisitko kertoo vähän sun kisaurasta että millon alotit ja millä tasolla kisaat nyt? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mun ratsastushistoria löytyy tuolta 'jessica malin' sivun alta, ja aikalailla blogia seuraamalla pysyy ajantasalla, mutta pistän harkintaan! :)

   Poista