sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Jalkojen hoito + maastotreenit

Edellisessä postauksessa toivottiin postausta hevosten jalkahuollosta, erityisesti kovassa treenissä / kilpakäytössä olevien hevosten. Tapoja on monia, ei ole yhtä oikeaa tai yhtä väärää, nämä kaikki ovat miten itse tykkään hoitaa, ja minkä itse koen hyväksi.

1. Miten hoidan hevoseni jalat normaalin rataestetreenin jälkeen?
 • Pääsääntöisesti kylmään aina vedellä/lumella/saveilla tai linimenteillä.
 • Kesäisin hyväksi olen todennut Green:ssin, joka on sellasta kylmäysainetta nestemäisessä muodossa. 
 • Kylmäyspussit ovat myös välillä käytössä.  Varmasti löytyy erityyppisiä, mutta itse olen käyttänyt sellasia, jonka sisällys hajotetaan, ja on kylmenee hetkessä. Pussin laitan jalkaa vasten, jonka päälle käärin pintelin.
 • Joskus myös juoksevalla vedellä.
 • Talvisin en yhtään tykkää käyttää minkäänlaisia linimenttejä, joten silloin kylmään aina ensin lumella (pusseihin lunta ja pintelit päälle) ja laitan BackOnTracit yöksi.
2. Miten hoidan hevoseni jalat maastoestetreenin jälkeen? 
 • Aikalailla samoilla tavoilla, kun ratesteiden jälkeen.
4. Miten hoidan hevoseni jalat lyhyessä kilpailuissa, jossa maasto-osuus on vasta seuraavana päivänä?
 • Kilpailun aikanan kun suurinosa linimenteistä yms, ovat kiellettyjä. Itse oon käyttänyt kilpaulun aikana kylmäyspusseja.
 • Toinen vaihtoehto on ihan juoksevalla vedellä. 
 • Yöksi saatan laittaa jalkoihin BackOnTracit.
5. Miten hoidan hevoseni jalat lyhyessä kilpauiluissa, jossa maasto-osuus on viimeisenä?
 • Maasto-osuuden jälkeen hoidat jalat lähestulkoon aina kylmäsavella, jonka pesen/harjaan seuraavana päivänä pois. 
6. Entä koulutreenien jälkeen?
 • En käytä mitään kylmäävää/lämmintä vaikutusta antavia tuotteita.
Yleisesti ottaen jalkojen huollosta, tärkeinä pidän alku- ja loppuverrytteilyitä. Sekä liikutusta seuraavana päivänä, jos on ollut rankkaa. Lisänä käytetään Synequin -nimistä ravintolisää sekotettuna ruokaan. Se on todettu erittäin hyväksi, ja suositellaan erityisesti kenttähevosille. Se on ainoa patentoitu ravintolisä, joka ehkäisee nivelvauroita. 


                                                                                                                                                                  

Viime keskiviikkona mulla oli molempien kanssa tekniikkaharjoituksia rataesteillä. Molemmat oli super!

Tänään mulla oli Reddyn kanssa maastotreenit. Hypättiin paljon 1* tehtäviä. Reddy on tullut lyhyessä ajassa tosi hyvään kuntoon, ja olikin tänään aika kuuma mihin oon tällä hetkellä tottunut. Reddy oli ihan super hyvä siitä huolimatta, mulla itselläni on vaan tosi tosi paljon opittavaa. Suurin ongelma on kontrollin kadottaminen esteen jälkeen. Nyt vaan paljon treeniä itselle. Tähän mennessä Reddysta on tullut tosi paljon positiivisia yllätyksiä vastaan. 

Reddyltä jäi kenkä maastoon, ja takakenkäkin on vaan toiselta puolelta kiinni, joten huomenna on vapaapäivä. Maanantaina saadaan onneksi kengittäjä! Michalla menin ilman satulaa kentällä ja hyppelin yhtä pientä ristikkoa. Micha on ollut myös tosi kiva.6 kommenttia:

 1. Ootko ihan varma, et linimenttejä ei saa käyttää kisoissa ? o: ite oon aina tehnyt hippoksen lääkintäohjeen mukaan, jossa on sanottu valmisteitten varoajat ja useimmissa linimenteissä se on 0vrk eli sais käyttää myös kisojen aikana ( http://www.hippos.fi/files/2856/valmisteluettelo_120101.pdf ).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle on aina sanottu, että normaalin linimentin kanssa pitäis olla se 3 päivää, mutta varmaan on just noita linimenttei mitä voi käyttää! :)

   Poista
 2. Ootte Reddyn kaa aivan ihana pari❤️ Se hyppää ku unelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sää oot super nätti Jessica❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

   Poista