tiistai 22. huhtikuuta 2014

Moikka :) Sunnuntai pidettiin ihan kokonaan vapaapäivänä molemmilla. Uusi tulokas pääsi vähän rentoutumaan kolmen pitkän ja rankan koeratsastuspäivän jälkeen.  Maanantaina mentiin tallille, ja ratsastin alkuun lainatavaroilla, eteenalas kevyesti. Michalla menin taas koulua ihan normaalisti ja omatoimisesti, tällä kertaa satulalla! Haha en muistakkaan millon viimeksi oon laittanut koulusatulan, jos ei ole ollut valmennusta. Micha oli tosi kivalla tuulella ja pääsin ratsastamaan sitä pehmeesti.

Tänään lähdettiin heti aamusta ostamaan uusia ruoka-astioita ja tavaroita. Meillä ei oo mitään hevoselle sopivia tavaroita. Meillä on tosi paljon ponitavaraa, ja melkein kaikki vielä tuplaten kahden ponin jäljiltä.. Täytyykin alkaa kattomaan kaikkia ylimääräisiä tavaroita ja pistää myyntiin! Jokatapauksessa meidän piti alottaa ihan sellasesta perusasiasta kuin riimut. Ostettiin näin alkuun riimut, suitset, pintelit (tarkottaa sitä, että joudun tosissaan alkaa käärimään pinteleitä), kuolaimet ja naulakko. Tallilla sovitettiin uusia varusteita. Pyydettiin kouluvalmentaja katsomaan koulusatulaa ja suitsia ennen mun tuntia. Päätettiin kokeilla laittaa geeli sen koulusatulan alle. Ihanaa, että saatiin edes noi satulat sopimaan jotenkin pienellä laitolla.
Tänään oli mun ensimmäinen koulutunti uuden hepan kanssa. Tunti meni ihan okei. Vielä on totuttelua mun käden kanssa, koska tää on niin herkkä suusta, että jos vähänkin tulee painetta ei tykkää yhtään. Voi olla, että heppa reagoi tohon kuolaimeen, joka oli vähän liian pieni. Huomenna sovitetaan vähän isompaa kuolainta, ennen kuin ostetaan oma, ettei tehdä samaa virhettä kahdesti :D. Tällä on vielä vähän heikko kunto, ja oli ihan hiessä, vaikkei tehty edes mitään ihmeellistä. Ollaan nyt katottu ihan eläinlääkärin kanssa hyvää ruokavaliota, joka edesauttaa lihasten ja kunnon kasvua monipuolisen treenin ohella.

Michalla meni tunti ihan kivasti, ei mitään hämmästyttävää, mutta ei niin huonokaan. Oli kiva mennä hepan jälkeen, kun poni tuntui niin pieneltä! Tuntui, että sain jalat hyvin ympärille! :D Oltiin molemmat ihan litimärkiä tunnin jälkeen, kun alko sataa ihan kaatamalla. En ikinä olisi uskonut, että sanon näin, mutta ihanaa oli ratsastaa sateessa! Mulla oli niin kuuma ja täällä ei niin usein sada, että siihen kyllästyisi.Tuntien jälkeen hoidin molemmat hepat pois ja kävin syöttämässä vähän vihreetä.
Katottiin mun kouluvalmentajan kanssa yhdessä minkäkokoisia loimia tulee ostaa jne.

Tallin jälkeen käytiin kotona, jonka jälkeen jouduttiin lähtemään hevostarvikeliikkeeseen uudelleen. Ostettiin oma geeli satulan alle, tilattiin kouluvyö, ostettiin panssari, perus tummansiniset estesuojat, pintelipatjat ja fleeceloimi.

Pitkä päivä takana ja monta edessä! Onneksi mulla on tää viikko koulusta lomaa.. Huomenna mulla on molempien kanssa estetunnit.


8 kommenttia:

 1. Mikä tän hepan nimi on? Tamma/ori/ruuna? :)

  VastaaPoista
 2. Ihanan hevosen oot löytänyt! Ja pakko vielä näin btw sanoo että sä vaikutat super mukavalta ihmiseltä! :) oot kaikille niin mukava ja kiltti ja osaat myöntää omat virheesi (joita tosin ei näin ulkopuolisen silmään edes huomaa) ja oot niin kaunis ja hyvä ratsastaa!:) tolla asenteella tuut pääsee vielä pitkälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, ihana kommentti! :) Tällaset piristää aina ♥

   Poista
 3. Mikä sun ka oli suunnilleen ysiltä? :) tai mitä tonne kv-kouluun vaaditaan? :) Ja onnee uudesta hepasta, kivan näkönen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tarkkaa muista, mut sellane 8,5! Eli aika sellane perus. Ne ottaa huomioon mun tän vuoden arvosanoja, sekä mun pitää täyttää sellanen hakemus, jonka jälkeen pääsen suorittaa matikan pääsykoetta, ja seuraavana päivänä englannin kirjallisuuden pääsykoetta. Toi englanti on vähän haasteellisempi natiivi puhujille. Kaikki pääsykokeet on ajallisia ja sitten vielä viimeisenä on haastattelu. Ja jos selviän kiitettävästi näistä, saan paikan sieltä koulusta. En tiiä ymmärtääkö tästä mun selityksestä mitään :D Ja kiitos paljon! :)

   Poista
 4. muutatteko jossain vaiheessa kokonaan takaisin suomeen, vai onko teiän tarkotus jäädä Puolaan ihan ilman mitään aikarajaa?:)

  ja huippukivan näköinen tää uus heppa! Tsemppiä teille tulevaisuuteen!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan ihan varmasti seuraava vuosi vielä, mutta jatko riippuu työkuvioista. Oli miten oli mä jään tänne ainakin vielä kahdeksi vuodeksi käymään lukioni loppuun. Oon löytänyt täältä myös niin huippuvalmentajat, että en tiiä oonko sen jälkeen valmis luopumaan niistä. Sen näkee sitten, mutta en usko et itse tuun muuttamaan Suomeen hevosten kanssa, vaan jatkan jossain päin Eurooppaa. Kiitos paljon :)

   Poista