sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Canarian loma :)

Nyt on palauduttu hyvillä mielin kotiin Canarialta. Olin siis viikon Gran Canarialla mun kaverin Erikan ja hänen iskänsä Tommin kanssa. Sielläkin sattui ja tapahtui vaikka mitä. Lensin perjantaina 21.2 Berliinistä Las Palmasiin. Meille sattui pieni moka äitin kanssa, kun varattiin väärälle päivälle menolento, sillä Erika ja Tommi lensivät vasta seuraavana päivänä. Tarkoitus oli siis yöpyä yksi yö lähellä lentokenttää yksin.
No heti jo Berliinin lentokentällä jouduin turvatarkastuksessa johonkin erikoistarkastuksiin. Mut vietiin sellaseen huoneeseen odottamaan ja mulle ei kerrottu yhtään mitään. Se tullivirkailija vaan tivasi multa kaikkia kysymyksiä ja mun läppäri vietiin, ja siitä otettiin jotain näytteitä kannesta. Kaikki oli kuitenkin ok, joten ne päästi mut menemään. Lento meni sinänsä ihn okei ja sain laukkunikin ruumasta ilman ongelmia.  Lähdin etsimään uloskäyntiä ja taxia. No sieltähän tuli sellanen mies kysymään multa tarviinko kyytiä ja en tietenkään osannut aavistaa, että ne pimeet taxit tulee sinne lentokentälle. Tiesin, että tuolla varsinkin pitää varoa niitä pimeitä takseja, mutta liian tyhmänä oletin, etteivät ne lentokentälle pääse. No se kuskihan ei puhunut melkein ollenkaan englantia tai puhui, mutta todella huonosti. Se ei mukamas voinut viedä mua hotellin pihaan, koska sinne ei voinut autolla ajaa? Se laitto mut kävelemään sellasen 5min matkan itekseen ja velotti siitä 6km matkasta 40€, eikä voinut viedä edes määränpäähän! Ja kaiken lisäksi neuvoi reitin niin epäselvällä englannilla kun olla ja voi. Löysin sen hotellin ihan tuurilla, vain koska olin katsonut aikaisemmin kuvia siitä miltä se ulkoa näyttää.. No nyt ainakin opin kantapään kautta mihin taksiin mennään ja mihin ei :D


 No joo, sen hotellin respa oli toisen hotellin yhteydessä eikä siinä ja mulla ei ollut mitään hajua missä se toinen hotelli sijaitsi. Mulla kävi taas tuuri ja sieltä tuli just joku nainen ulos, joka neuvoi mulle sit reitin sinne.  Pääsin vihdoin siihen huoneeseen ja jätin tavarat sinne ja lähsin etsimään jotain ruokapaikkaa. Tällä kertaa kävellen. Kävelin varmaan 6 korttelia ja en löytänyt mistään mitään muuta kuin jotain kahviloita. Kaupan kuitenkin löysin, josta sain ostettua hedelmiä yms. 

Yö meni iha  okei lukuunottamatta sitä kuinka jäätävän kylmä yö oli ja eihän siellä mitään lämmityksiä ollut. Seuraavana päivänä Erika ja Tommi saapuivat.  Niiden lento oli puoli tuntia myöhässä, ja mut heitettiin sieltä hotellista ulos, kun piti huone luovuttaa. No sitten Tommin golfbag oli hukkunut matkalla, jonka selvittämisessä meni tosi kauan, joka onneksi loppuen lopuksi löytyi. No Erika ja Tommi oli vuokrannut auton viikoksi, mutta koska sen golf-laukun selvittämisessä meni niin kauan, niin se vuokraäijä oli lähtenyt jo menee sieltä. Ja siinä meni sitten taas aikaa, että ne saivat jonkun toisen auton. Oottelin siellä ulkona laukkujen kanssa sillä välin. Ne pääsi viimein matkaan ja etsimään mua ja mun hotellia. No se navigaattori sekosi eikä löytänyt mitään niistä osotteista, jota oli lähellä Hotellia. Siellä kävelin pitkin kortteleita jälleen etsien jotain osotetta tai paikkaa, josta olisi mut helppo löytää. Loppuen lopuksi ne jo olivat tosi lähellä mua ja tiesin sen paikan missä ne olivat, koska olin edellisenä iltana kävellyt niitä kortteleita ympäri etsien ravintolaa. Okei vihdoin päästiin Yhdessä jatkamaan matkaa sinne Hotellille missä oli tarkoitus loma viettää. 


No kaiken näiden tapahtumien jälkeen, ei voinut suunta olla kuin ylöspäin. Eka päivä oli vähän pilvinen, mutta muuten oli tosi hyvä sää. 


Eihän ne kaikki kömmellykset siihen kuitenkaan loppuneet. Heti toisena lomapäivänä Erikalle tuli tosi kovia vatsakipuja. Se ei ollut mitenkään uutta, mutta Erika ei ollut hakenut lääkkeitä apteekista ennen lomaa, koska ajatteli ettei tarvitse niitä, sillä se kipu on vain satunnaista. Siellähän melkein kaikki osaa suomea ja siellä oli myös sellanen Suomiklinikka, jonne mentiin. Erika joutui tippaan 2 tunniksi. Kipu ei hellittänyt, joten oli lähdettävä ambluanssilla sairaalaan. En päässyt mukaan, mutta sairaalassa kipu oli saatu lakkautettua ja lääkkeet haettiin loppu lomaksi apteeksita. Erikan ei tarvinnut jäädä onneksi sairaalaan yöksi. 


Siinä ruvettiin miettiä jo ,että mitähän vielä tulee tapahtumaan. Kuitenkin kaikki päätyi hyvin ja mulla oli kiva loma. Ei tarvinnut stressata koulujuttuja yhtään, koska sain kaiken tehtyä sopivasti enen lomaa. Sain vaan nauttia ja  viettää aikaa Erikan kanssa. 

Lomalla otettiin aurinkoa niin paljon, kun pystyi ja syötiin hyvin. Käytiin ratsastamassa yksi päivä. En ollut yhtään tyytyväinen hintaan ja laatuun Voi ei.. Mua kävi niin sääliksi ne hevoset ja niiden jalat. Me ratsastettiin sellasessa maastossa, mikä oli täynnä isoja teräviä kiviä. Enkä puhu nyt mistään muutamasta kivestä.. Ratsastettiin kirjaimellisesti siis kivilouhikossa. Yleensä pystyn laukkaamaan vaikka minkä näkösellä alustalla, mutta omalla hevosella en olisi edes kävellyt siinä maastossa. Ja se pätkä mikä laukattiin oli tuskaa, mun aivoille. Onneksi se oli vaan 50m jos sitäkään. Mulla oli tosi kiva hevonen kyllä. Saatiin Erikan kanssa vähän sellaset nopeemmat hepat, koska oltiin ratsastettu ennenkin. Mä sain sellasen 4v PRE ja Andalusialaisen risteytyksen, joka oli kyllä ihan vauva vielä. Erika sai sellasen kimon pienen hevosen. 

Toisiksi viimeisenä päivänä mentiin sellaselle laivalle, jossa pääsi uimaan ja snorklaamaan, sekä menemään banaaniveneellä. Ja halutessaan myös, jos maksoi enemmän sai mennä vesiskootterilla tai mennä sellasella varjolla ilmassa veneen perässä (parasailing). Alkumatka oli ihan hirveetä, koska olin merisairas.. Se meni ohi, kun pysähdyttiin ja päästiin uimaan. Ja mun aurinkoihottuma oli ihan hirvee siellä laivalla kanssa, piti illalla lähteä TAAS apteekkiin hakemaan jotain voidetta siihen. Viimeiset päivät vaan sinnittelin ja yritin rasvata rintaa eniten missä oli pahin ihottuma, mutta se ei estänyt auringon ottoa :D


Tutustuttiin siellä moniin tyyppeihin, koska Tommi meni aina vaan pokalla juttelee kaikille ja siinä sitten tehtiin mekin samalla tuttavuutta. Tutustuin ehkä parhaiten muutamaan puolalaiseen, jotka asuu tunnin matkan päässä Wroclawista! Kaksi nuorta pariskuntaa, joista toisella oli lapsi. Yksi puhui niistä englantia ja muut ihan vähän. Ne oli kyllä tosi hyviä tyyppejä ja ne miehet nimitettiin alusta alkaen meidän bodyguardeiksi, koska molemmat oli sellasia könttejä :D Käytiin niiden kanssa myös shoppailemassa yksi ilta.

 Ja ainiin kaikki aina luuli, että ollaan Erikan kanssa siskoja! Ne allastytöt aina sekotti meidät keskenään ja kukaan ei voinut ymmärtää, että me ei olla siskoja, joten loppun lopuksi ei sitä jaksanut lähteä edes korjaamaan :D No ollaanhan me melkein ;)


Michaa on ratsastanut mun kouluvalmentaja sillä välin, kun oon ollut poissa. Nyt on taas ihanaa päästä ratsastamaan. Varsinkin, kun on mun valmentajan lämpösiltä.


Erika

tää on sellanen inside juttu :p
2 kommenttia:

  1. Mistä oot ostanu ton sun repun ? oot superkaunis! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin sen Blanco nimisestä kaupasta, ja voi kiitos :)!!

      Poista