torstai 23. tammikuuta 2014

Mulla on ollut koulussa ihan hirveesti tehtävää. Mun on pitänyt saada mun Personal Projektin video valmiiksi ja meillä olikin 5 päivän ns. "loma", kun muut oppilaat lähtivät White Schooliin laskettelemaan, ja ne jotka eivät lähteneet saivat sen kolme päivää vapaaksi plus viikonloppu. Sen ajan työstin koko ajan sen videon kanssa.. Kaikki muu aika mitä en kuluttanut tallilla tein vaan sitä. Mua ärsyttää niin paljon, kun aika loppui vähän niinkuin kesken ja en ollut täysin tyytyväinen, koska multa jäi monta asiaa huomioimatta. Ja niin toistona vielä, että käyn MYP 5 "middle years program", jotka koulusta riippumatta joutuvat tekemään ns. "final product" jostain valitsemasta aiheesta, ja sen kanssa työskennellään koko vuosi. Ensi vuonna menen eri kouluun ja lukion toiselle, koska tämä MYP 5 luokka korvaa lukion ensimmäisen. Anyway valitsin mun aiheeksi videon kenttratsastuksesta niinkuin aiemmin kerroin. Halusin kertoa ihmisille mitä se on, koska aika harva oikeasti tietää mitä se on, jos ei ratsasta.  Mun videosta tuli 11min pitkä ja oon tyytyväinen kyllä siihen pituuteen ja paljon aikaa käytin! Joten pääasiassa oihan hyvin.

Just, kun luulin, että pahin olisi ohi niin ei.. Eihän tää tähän loppunut. Mun pitää työstää tosi paljon vielä sitä päiväkirjaa ja hakea tietoa sinne ylös. Sen lisäksi pitää alkaa tekemään sitä loppupaperityötä siitä projektista, joka on myös tosi iso osa sitä. Se tehdään kahdessa osassa ja onneksi on kolme viikkoa aikaa. Tää koulu on tosi rankkaa välillä, kun tän kaiken ohessa on myös muiden aineiden esitelmiä, jota pitää saada valmiiksi ja harjoitella. Paljon läksyjä, kokeita ja vaikka mitä. Ja esimerkiksi matikka ja kemia/fysiikka on täällä paljon vaikeampaa mitä suomessa ykkösellä olevilla. Mulla oli jotain samoja tehtäviä, mitä Suomessa lukion toisella luokalla olevilla. Ja kaikki vieraalla kielellä. Ja niinkun sanoin viimeinen vuosi tässä koulussa, joka on kaikista tärkein ja rankin vuosi.

Okei joo kouluasiat sikseen. Tallilla on mennyt tosi hyvin ja varsinkin nyt kun on vain yksi poni, niin pystyn keskittymään vain yhteen ja paljon enemmän energiaa keskittyä täysillä.  Oon muutaman kerran hypännyt Michalla ja on mennyt ihan super hyvin!  Ensimäisellä kerralla äiti otti videoo, mut sit mun valmentaja sano ettei saa enää kuvata.. Koska se on huomannut, että aina jos äiti kuvaa, niin rupeen jotenkin jännittämään tai jotain ja mulla menee kaikki ihan sekasin. Joten ei tullut, kun verkka. Mut koulua voi aina kuvata :) Ja tottakai välillä varmasti esteitä, mutta voi olla, että nyt muutamat estetreenit ilman kameraa. Ja ymmärrän täysin syyn. Tottakai haluaisin tänne videoita yms., mutta rehellisesti kumpi menee edelle blogi vai mun kehityminen rataesteillä, joilla tarviin oikeesti niin paljon apua.
Mutta kuitenkin estevalmennukset on mennyt osi hyvin ja oon saanut itsevarmuutta koko ajan lisää.

Kouluratsastuksessa ollaan otettu Michan kanssa huima askel eteenpäin! Nyt mulla on selkeesti ratsastuksessa kehittymisvaihe päällä esteissä ja koulussa, jonka huomaan sen itsekkin. Ja nykyään jopa oikeesti odotan kouluvalmennuksia Michalla, mitä normaalisti Antonilla odotin. Michasta on nyt myös otettu videomateriaalia kouluponina. Koska Micha osaa tosi paljon asioita ja on niin pehmeä ja tasainen suorittaja, jonka takia yhdessä ollaan mietitty myös kouluponiksi myymistä. Okei eihän Micha nyt mikään liitokavio ole, mutta maailman paras opetusmestari kyllä. Kun saan kouluvideot valmiiksi, julkaisen ne kyllä täällä :)

Okei, sitten menin tossa joku viikonloppu taaksepäin yhdellä hepalla, joka oli siellä tallilla päivän. Se heppa oli sika kiva koulussa tai sillä oli tosi isot liikkeet, jotka tuntu niin hassulle Michan ja Antonin jälkeen. Olin niin pieni siellä ison hevosen selässä :D Kuitenkin koulussa joo kiva, sitte alotettiin hyppäämään ja tulin ensin ravissa sellaselle 40cm korkuiselle pystylle ja kuitenkin kuvittelen kenttähevosena, että se hyppää sen. No toisin kävi ja heppa pääs mut yllättämään totaalisesti, jolloin menetin mun tasapainon tipuin :D Se oli nii läppä, kun nauroin vaan siellä maassa itelleni. Tässä postauksen lopussa on havainnollistava video tapahtuneesta.

hmm.. no mitäs muuta järkevää mulla on. Tänään oli kouluvalmennus taas, joka meni tosi hyvin ja valmentajakin sano, että kerta kerralta näyttää vaan paremmalta ja voidaan tehdä jo ihan eri asioita, mitä alussa. Tänään tehtiin mm. väistöjä, avoja ja sulkutaivutuksia.Muistakaa katsoa HD-laadulla :)

7 kommenttia:

 1. Pystyn niin samaistua tohon sun lentämiseen, toi heppa käyttäyty ihan niinkun mun oma ! :D Luulet tulevas jollekin pikku esteelle just hyvin ja seuraavaks mennään jotain hyppypomppua sivulle ja sit lennätkin naamalleen maahan.. Ja isot esteet on sit yleensä piece of cake :D Meetkö muuten noilla vierailla hevosilla sillei ostamista aatellen vai ihan muuten vaan ? (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep :D No siis lähinnä, että saan kokemusta isoista hevosista, kun oon aika monta vuotta vaan poneilla mennyt niin hyvä saada ennen hevosta kokemusta just erityyppisistä hepoista ja tottakai sillä osto silmällä kattoen :) Mutta Micha ensin myydään ja sitten tulee heppa :).

   Poista
 2. haha mul on just toi sama juttu et jos joku kuvaa nii alan jännittää ja sit meneeki huonommi :D ja voi juma toi hevonen XD

  VastaaPoista
 3. ei kai sua sattunu kun tipuit ? :o Näytät niin pienelä tuolla selässä :D Laitatko ton sun koulutyön videon tänne blogiin jossain vaiheessa ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sattunu sillai lähinnä vaa nauroin :D Ja se tuntuuki nii pieneltä olla tuolla :D En tiiä vielä voi olla et joo, mut katotaa vähä :D

   Poista
 4. Aika kiva toi tippuminen :)

  VastaaPoista