maanantai 11. marraskuuta 2013

Kisapostaus

Lähdin torstaina puolilta päivin pois koulusta, sillä piti pakata ponit ja kamat valmiiksi kilpailuihin. Olin siis viikonlopun kolmipäiväisissä isoissa halliestekilpailuissa. Mun äiti ei ollut mukana ollenkaan, koska oli Suomessa. Torstaina yksi puolalainen nainen vei mut tallille. Lastasin kamat ja ponit yhden miehen kyytiin, joka kuskasi ne kilpailupaikalle. Menin itse mun valmentajan ja hänen pojan kyydissä. Kilpailut olivat n. 3-4h ajomatkan päässä.

Perjantaina aloitettiin pienistä luokista, josta oli tarkoitus nostaa isompaan. Kaikki luokat perjantaina olivat tyyliluokkia. Michalla meni tosi hyvin molemmat luokat perjantaina. Tein puhtaat ja kivat radat. Ja molemmista ruusukkeet tuli. En osaa sanoa paljonko sain pisteitä tai monesko olin, sillä kaikki sai saman väriset ruusukkeet ja palkintojen jaossa ei oltu missään järjestyksessä. Antonilla sijoituin toisessa luokassa myös.

Lauantaina ei mennyt ihan niin hyvin hyvin kuin perjantaina. Radat olivat tosi vaikeat. Kolmoissarjat ja ihan kaikki vaikeat mahdolliset linjat ja välit. En ole varmaan hypännyt niin vaikeaa rataa missään kilpailuissa aikaisemmin. Ensimmäinen rata Michalla meni ihan okei 4vp uusinnan ensimmäisen tuli alas. Metrissä ensimmäiset puolet sujui ihan täydellisesti meillä oli hyvä rytmi ja kaikki. Sitten menetin mun rytmin suhteutetulla kun yritin ratsastaa yhtä askelta vähemmän, mutta viimeisillä askeleilla muutuin itse epävarmaksi ja en tiennyt mitä tehdä ja lopetin ratsastamisen iha totaalisesti ja jätin Michan yksin tilanteeseen. Ainut asia mihin oon tyytyväinen, että yritin ratsastaa yhtä askelta pois enkä lisää, kun oon ruvennut ratsastamaan liikaa taaksepäin. Mulla oli hyvä suunnitelma, johon en sitten enää luottanut. Meinasin tippua sillä esteellä ja sain itseni tuurilla takaisin satulaan, mutta mun raippa tippu jonnekkin. Lähestyin uudelleen estettä, vaikkakin todella huonossa rytmissä ja heti esteen jälkeen oli tiukka käännös kolmoissarjalle, jolle mulla ei ollut mitään mahdollisuutta tulla sellaisessa rytmissä ja niin huonolla ratsastuksella siihen tuli yksi ympyrä lisää, joka oli ns 'toinen kielto'. Ja mulla meni kaikesta ihan pasmat sekasin ja lopetin mun ratsastamisen, joten otettiin hylsy sitten viimeiselle esteelle.  No se rata oli kokonaan mun virhe, mutta virheistä oppii.

Antonilla menin vaan metrin, vaikka tarkoituksena oli mennä 100 cm ja 110cm, mutta ostajaehdokkaat olivat paikanpäällä katsomassa ja sovittiin mun valmentajan kanssa, että kivempi näyttää yksi varma rata kuin vähän epävarma nyt. Yksi puomi tuli alas, mutta se oli ihan mun virhe selkeästi. Tunti mun radan jälkeen se tyttö tyli kokeilemaan Antonia. Oli aika häslinkiä kokeilla samaa aikaan kisaverkassa, mutta kaikki sujui hyvin. Se tyttö on 11v. Ja ne näytti sopivan hyvin toisilleen. Se valmentaja ja isä olivat tosi iloisia tästä kokeilusta ja  varsinkin se tyttö. Ne ihastu Antoniin ihan kunnolla. Sovittiin, että ne tulee testaamaan uudelleen meidän tallille paremmalla ajalla ja samalla ne tapaa mun äidin. Se tyttö oli muutenkin tosi kiva, se autto mua siellä kisoissa paljon molempien ponien kanssa.

Tapasin saman iltana Antonin yhden edellisistä omistajista. Ostin Antonin Tanskasta ja sitä ennen Anton on ollut Puolassa yhdellä pojalla. En tätä poikaa tavannut, mutta hänen äidin kylläkin. Hän kertoi, että Antonilla on yksi varsa! Se on 6v. poika. Ja normaali poni, jolla on hienot koululiikeet. Me ei tiedetty, että Antonilla on varsa ja aina ollaan ihmetelty miksiköhän sillä ei oo yhtään jälkeläisiä, kun ruunattu niin myöhään ja kuitenkin hieno poni. Sitä ei vaan näy missään, että sillä on jälkeläisiä.

Sunnuntaina oli finaalit. Ja päätin korjata tilanteen Michan kanssa. Nyt ratsastin tarkemmin koko radan. 8vp tuli, mutta ihan tyytyväinen silti olen. Oli rankka viikonloppu sekä poneille, että mulle. Oli monta luokkaa ratsastettavana. Antonilla menin vielä finaali luokassa sen metrin, koska ostajat olivat edelleen kiinnostuneita tästä ponista. Se meni ihan super ja voitin sen luokan! :)

Paljon hyvää kokemusta takana ja virheistä tuli opittua. Sunnuntaina oltiin myöhään illalla tallilla ja purin kaikki kamat ja hoidin ponit. Kuvamateriaalia kisoista ei ole, kun tosiaan äiti ei ollut mukana.

Tiistai ja keskiviikko on vapaata poneilla, ne saa vaan olla rankan viikonlopun jälkeen ja rentoutua.

Joku palkinto mulla vielä oli jäänyt saamatta, mutta saan sen myöhemmin :) 15 kommenttia:

 1. http://www.bazakoni.pl/gaudiantoniopp-antonyhopkins-greeny
  see voi olla see varsaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vähänkö siistiä sä löysit sen :) mäkin kävin kattoo ton sivuston ja sen isästä kun klikkaa niin tuli antonin kuva :)

   Poista
  2. joo on se 100% sen poika :) kiitos linkistä!

   Poista
 2. Sun nimi oli maajoukkue valmennuksen kutsutuilla listoilla mutta kun nyt oot siellä niin et varmaankaan tuu Suomeen pelkän yhden valmennuksen takia ??? :)

  VastaaPoista
 3. Mikä on Michan taso ja minkä korkuinen se on?? :)

  VastaaPoista
 4. Millon kirjotat taas? Ikävä sun kirjotuksia ja haluun kuulla ponien kuulumiset!!

  VastaaPoista
 5. Niimpää postaa jo! Oon käyny joka päivä kattoo et millo tulis uus postaus :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei apua :D mut tänää postaan :)!

   Poista