keskiviikko 21. elokuuta 2013

morjesta!

Lauantaina se ostajaehdokastyttö kokeili Michaa koulussa ja rataesteillä. Koulussa Micha oli vähän jännittynyt, mutta hyviäkin pätkiä oli ja tietysti koulu tulee jokaisen hevosen kanssa, mutta se ottaa aikaa. Esteet sujui tosi hyvin! Se hyppäsi Michalla jotain 115cm ja tuli pariin kertaan sitten 120cm olevan pystyn. Micha ei tiputellut mitään ja hyppäsi kaiken mitä pyydettiin. Ostajat olivat tosi kiinnostuneita Michasta ja tulivat siihen tulokseen, että tulevat uudelleen kokeilemaan silloin kun heillä on oma valmentaja mukana, sillä ne olivat täällä nyt vain estekilpailuissa ja tässä oli mahdollisuus kokeilla Michaa. Oli kiva itsekkin katsoa, kun joku toinen hyppää rataesteitä.

Sunnuntai oli vapaapäivä. Maanantaina ratsastin suht. kevyesti molemmat. Antonilla menin ilman satulaa. Mun pikkuveli ratsasti Michalla 'alkuverkan' niinkun käyntiä ja yhden ympyrän liinassa ravia. Tänään menin Michalla ihan kunnolla koulua. Alkuun oli vähän pinkeä, ei jännittynyt kuitenkaan vaan perus Micha. Sitten yhtäkkiä niinkuin naps vaan jotain tapahtu ja Michasta tuli ihan eri poni. Se oikein nosti itsensä ylös ja askeleet pitenivät. Se oli tosi magee tunne :D Päätin sitten kokeilla mitenköhän keskiravi sujuisi. Voin sanoo, että tein ehkä hienoimman keskiravin ikinä Michalla! Tunsin, kun se nosti itsensä ja lähti venyttämään oikein kunnolla! En mä tiiä tuliks se poni kipeeks tai jotain, mut sais olla useemminki tollanen :D.

Antonilla mulla oli maastoestetreenit. Alkuun sillä oli tosi paljon ihan turhaa energiaa. Anton säikkyi ihan kaikkea.. Jos ravasin kotisuunnasta poispäin hyvä ettei se keulinut ja kääntynyt takaisin. Sitä ei kiinnostanut pätkän vertaa mitä mä sanon. Muutamia turhia kieltoja tuli alussa. Marcinkin sanoi, että useimmiten mä ratsastin hyvin, mutta Antonilla oli korvien välissä vikaa. Välillä se meni ihan täysiä ja välillä ei liikkunut sit mihinkään. Loppua kohden alkoi sujumaan vähän paremmin, kun Anton alkoi hieman väsyä, jonka seurauksena kuunteli mua enemmän. Paitsi silloin, jos unohdin jonain sekuntina ratsastaa niin se kostautui. Hypättiin paljon erinlaisia hautoja ja muutenkin vähän erinlaisia estetyyppejä. Hyppäsin ponien yhden tähden esteitä, sekä muutamia hevosten yhden tähden esteitä.
Pari pientä kommellusta sattui tänään. Ensimmäinen tuli, kun hypättiin pöytä jonka jälkeen hauta ja taas kaarre ja pöytä. Tulin aika huonossa kontrollissa ja laukassa aivan liian lähelle viimeistä pöytää ja olin jo varautunut siihen, että nyt ei hypätä.. Anton päättikin lähteä hyppyyn ja se este oli kuitenkin ihan iso ponille ja mentiin sitten vähän niin sanotusti rimaa hipoen. Toisen kerran sujui paljon paremmin. Toinen kommellus tuli ylöshypyssä, mutta tällä kertaa Antonin huolimattomuudesta. Se jätti jotenkin jalkansa tai liukastui yms. Ylöshypyssä olevan tukin taakse, mutta ei mitään sen vakavampaa ! (havainnollistava kuva alhaalla)
Kokeillaan ensiviikolla jotain toista kuolainta maastoon. Oon aina mennyt nivelellä, mutta näyttää siltä, että joku toinen voisi olla ihan hyvä ainakin alkuun.

Huomenna molemmilla koulutreenit ja tällä viikolla vielä perjantaina on yksi valmennus, tosin kilpailupaikalla Racotissa :)musta tää jotenki kuvaa tätä lajia nii hyvin :D 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti