tiistai 27. elokuuta 2013

Moi!

Mun piti päivittää jo sunnuntai-iltana, mut olin niin väsynyt etten kertakaikkiaan jaksanut, joten aattelin, että teen sen  maanantaina heti tallin jälkeen. No tähän matkalle tuli pari isompaa muuttujaa, joten päivitän vasta nyt, joten tähän tulee nyt aika paljon tekstiä :D

Kuitenkin perjantaina lähdettiin ajamaan päivällä Racottiin, jossa olivat kilpailut. Mulla oli molemmilla vielä valmennukset kisapaikalla pienissä ryhmissä muiden tallilaisten kanssa. Tosiaan meidän tallilta lähti aika monta heppaa Racottiin kilpailuihin. Menin ensin Michalla, jonka kanssa sujui ihan okei ei mitään normaalista poikkeavaa. No Antonilla oli taas ponipäivä, teki kyllä kaiken, mutta joka asiaa piti silti vääntää rautalangasta.

Illalla kävelin nopsaan Antonin maastoradan, sillä vilkaisin miltä se näyttää, että meenkö sen luokan vai vaihdanko pienempään, koska kuitenkin Antonin ensimmäiset kilpailut saikun jälkeen. Menin siis CNC P luokkaa Antonilla, joka on hevosten helpon ja vaativan B:n väli muoto. Maasto näytti tosi kivalta, jossa oli paljon tehtäviä ja kaikkea kivaa. Ja pituuttakin radalla oli ihan kiitettävästi. Päätin, että ihan hyvin voin mennä sen ja Marcin oli ihan samaa mieltä.

Lauantaina oli herätys kuudelta, sillä starttasin Michalla kouluun heti aamusta. Michan kouluosuus oli nurmella. Rata meni hyvin, siisti ja tasainen suoritus. Heti koulun perään oli rataesteet. Nyt mua ei oikeestaan jännittänyt ne yhtään, vaikka olikin nurmella ja haastetta löytyi. Ratesteet meni tosi tosi hyvin! Micha imi jokaiselle esteelle ja sillä oli tosi hyvä laukka. Kaikille esteille tultiin hyvään paikkaan ja puhdas rata saatiin.
Melkein heti estekokeen jälkeen kuulin, että johdin Michalla virhepisteillä -40,0 eli ihan super hyvät pisteet! Onneks en tienny sitä ennen rataesteitä, koska olisin ottanu varmaan hirveet paineet, mutta toisaalta mulla oli niin iso ero seuraavaan, että olisin voinut tiputtaa rataesteillä kaksi ja johtaa silti :D Sain prosentteja koulusta siis 73.33%

No sitten äiti lähti viemään Michaa tallille (talli oli n. 1km päässä kilpailupaikasta) Ja otin Antonin ja laitoin sen kuntoon, kun oltiin tuotu sen varusteet kilpailupaikalle. Aloin verryttelemään kouluun n. 45min ennen mun starttia, sillä edellisenä päivänä se ei ollut mikään paras ratsastaa. Nyt se oli tosi hyvä teki kaiken mitä pyysin kyseenalaistamatta asiaa milläänlailla. Radalla Anton oli vähän laiska. Rata meni ihan jees, mutten ollut todellakaan tyytyväinen, koska mua ärsyttää ne muutamat asiat mitkä olisin omalla ratsastuksella voinut tehdä niin paljon paremmin. Kuitenkaan ei tullut mitään rikkoja tms.

Seuraavaksi oli rataesteet. Rata oli aika tekninen ja sarjaväli taisi olla melkein 8 metriä ja olin ainoa poni koko luokassa, joten ne lyhensi mulle sen sarjavälin. Anton kyllä venyisi siihen, mutta kun se oli normaalia hevosten väliäkin pidempi niin hyvä, että se lyhennettiin. Alku rata oli ihan hyvä, mutta sen jälkeen karkasi vähän mopo käsistä :D No ei me 'lujaa' menty, mutta olisi voinut olla enemmän kontrollissa. Mulla on vähän se ongelma, että alan helposti pyytämään vaan lujempaa ja lujempaa. Pääasia, että puhdas rata tuli.

Käytiin kysymässä tuloksia ja ne sanoi, että johdan Antonillakin! Tosin muutama oli vielä koulun menemättä, joten ei vielä tiedetty tarkkoja tuloksia. Prosenteiksi ne sanoi, että sain 64,78%. Olin vähän yllättynyt noista prosenteista, koska mun mielestä se ei mennyt noin huonosti. Ok siis oikeasti 64% on hyvä joo, mut ootin jotain 67% vähintään. No toisaalta ihan sama, koska ei kukaan muu saanut yhtään sen enempää ja joku oli saanut vaan 47%. Tottakai olin iloinen siitä, että johdin, mut en silti ollut tyytyväinen kouluun. Mua jää aina häiritsee, jos teen jonkun jutun huonosti. Mut ihan hyvin kuitenkin, koska olin ainoo ponilla ja vielä estesatulalla suoritin kouluosuuden!:D

Ainiin unohdin kokonaan mainita, että Antonhan on ollut aika pitkään Puolassa ennen mua ja ennen Antonin edellistä omistajaa. Siellä tuli tosi moni kysyy meiltä, että onko tää Antony Hopkins ja tultiin ottaa siitä kuvia ja vaikka mitä. Pari kertaa meidät oikee piiritettiin, kun jotkut tuli kuvauttaa itteensä Antonin kanssa :D Anton oli oikeen ego hatussa siellä ja nautti, kun oli huomion keskipisteenä.

Sunnuntaina mulla oli ensin Michan maasto. Verryttelin Michan normaalisti ja lähdin maastoradalle. Jokainen este meni kuin vettä vaan, ainoastaan viimeiselle lähdettiin vähän kaukaa, mutta muuten ihan super rata ja hyvään aikaan. Tämä tarkoitti sitä, että yksi kansallinen voitto lisää! Jos kakkonen olisi ottanut yhden virhepisteen enemmän olisin voinut ottaa vaikka kiellon maastossa ja voittaa silti, sillä mulla oli eroa seuraavaan -19,0 virhepistettä! :D


Antonin luokka oli viimeisenä ja starttasin aika loppupäässä. Kilpailut oli hieman etuajassa ja mua kuulutettiin lähtökarsinaan, mutta Marcin meni sanoo niille, että meille on annettu tää aika ja ollaan valmistauduttu sen mukaan, joten ei tulla vielä ja sit sain 5min lisäaikaa :D Yleensä Anton on aika kuuma lähdössä ja saattaa keulia yms. En yhtään tienny kauan mulla on aikaa ja Marcin talutti mua siinä ja sano vaan yhtäkkiä 5sekuntia ja alko laskee siitä alaspäin, joten en yhtään osannut varautua lähtöön niin nopeasti, joka oli hyvä, sillä en kerennyt varaa paineita ja lähtö suju ongelmitta! Anton oli radalla ihan super hyvä! Se imi jokaiselle esteelle korvat hörössä ja siitä tiesin, että se on nyt terve. Tanskassa pari kuukautta sitten jouduin antamaan raippaa ja huutamaan sille ja silti se ei halunnut mennä ja nyt se meni 'normaaleilla' avuilla. Okei sitten asiaan. Olin lähestymässä radan isointa estettä, jossa oli risut ja hauta edessä. Anton imi sille ja tuli korvat hörössä ja oli niinku jo lähdössä hyppyyn, mutta jotain siinä tapahtu ettei poni hypännytkään ja kaikki kävi niin nopeasti että lensin hienolla voltilla suoraan hautaan. Siinä ei paljoa naurattanut, mutta nyt naurattaa :D Mua ei oikeastaan haittaa, et meiät taas hylättiin, koska se fiilis mitä sieltä jäi on tärkein. Ja mulle jäi niin hyvä fiilis maastosta, nyt me vaan treenataan enemmän ja tiiän että Anton terve.

Menin takaisin selkään ja pääsin treenaamaan heti muutamia esteitä sen jälkeen kisapaikalla, koska kaikki ratsukot olivat menneet. Hyppäsin vaikeimmat esteet omasta radasta ja sen lisäksi palkinnoksi pääsin hyppäämään hevosten yhden tähden radan pätkiä ja viihdyttämään yleisöä, kun tuun ponilla ja hyppään 1* vettä ja vaikka mitä :D Harmi, kun vedestä ei saatu kuvia, koska äiti ei ehtinyt hakea kameraa niin nopeasti. Ja siis tietenkin Marcinin valvonnassa kokoajan eli en oo tehnyt mitään ominpäin :D Kaikki meni tosi hyvin ja oon tyytyväinen kaikin puolin tähän viikonloppuun!

Okei sit vielä lyhyesti tähän loppuun ne pari muuttujaa... Eilen eläinlääkärin tarkastuksen jälkeen (täällä tehdään ell tarkastukset kisojen jälkeen, ettei kukaan onnu) Lähdin kävelemään Antonin kanssa parin muun tallitytön kanssa maastoon ilman satulaa. Oltiin menty vaikka mitä kapeita polkuja ihan lähekkäin ja vierekkäin ja vaikka miten päin. Loppumatkasta tultiin maastoradan läpi, jossa oli paljon tilaa ja tulin Antonilla yhden hevosen takaa varmaan liian läheltä ja se hevonen pukitti ja osui suoraa mun jalkaan. Siinä mut tultiin hakee autolla sieltä maastosta tallille ja ne soitti sit sielä ambulanssin, koska epäiltiin, että se on murtunu ja muuten, jos en menisi lanssilla sairaalaan mua luultavasti vaan heiteltäis lääkäriltä toiselle. Oltiin tosi kaun siellä ja täällä on niin ihania ihmisä, että se kenen heppa potkas mua lähti mukaan tulkkaamaan, koska täällä ei puhuta ihan niin hyvin englantia. Sen lisäksi yhet tyypit tallilta tuli kattoo mua sinne ja toi mulle suklaata :) Kuvauksista selvis, että ei ollut murtumaa, mutta mun lihas on revähtänyt. En kolmeen päivään saa edes kävellä. Mutta tänään meen kyllä keppien voimalla tallille! :)


Ja vielä kuvat kisoista:


12 kommenttia:

 1. Superkiva postaus! Ja onnee voitosta :) meetkö antonilla ens vuonna em?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) No se olis haaveena, jos kvaalit saan, mutta nyt on tullut aika paljon hidastavia tekijöitä eteen joten katsotaan miltä tilanne näyttää :)

   Poista
 2. Huh sulle kyllä sattuu ja tapahtuu!! :D Mut super paljon onnea ja tsemppiä tulevaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. haha jep :D oon vähän tällane tapaturma-altis :D Mut kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Vaauu onnee! Mut hei mitä sitte kun olit sielä haudassa, pääsitkö ite ylös vai tuliks joku vaan auttaan? :D Voisitko muuten tehä postauksen vaikka koulunkäynnistä sielä ja miten sulla on mennyt koulussa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Pääsin omin jaloin kyllä ylös, mut sitä ennen joku ehti tulla kysyy oonko ok yms :D Ja joo tottakai voin tehdä, mut koulut ei oo viel alkanu :D

   Poista
 4. Jee hyvä te! :) Kuin iso hauta piti olla että sä sinne putosit? :O Ja pitää viel kysyy että sataako siellä ikinä? Kun kaikissa sun kuvissa aina aurinko paistaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se mitenkään hirmu iso ollut :D Tai siis oli sil kokoo joo, mut satuin vaan lentämään just sinne :D Ja no sataa, mut aika harvoin :D

   Poista