perjantai 16. elokuuta 2013

hyppelöitä sun muuta kivaa

Eilen ratsastin Antonilla koulua. Oon enemmän ja enemmän alkanu tehdä koulussa, mutta tottakai pikku hiljaa. Eilen mm. tein jo koottua laukkaa, josta siirtyminen lisättyyn ja taas koottua yms. Toki vielä niin helpotettuna, että kootusta laukasta siirtyminen lisättyyn oli kevyessä istunnassa.
Michalla tein kanssa jonkun sortin kouluvääntöä. Tämä neiti ei eilen ollut kuullutkaan mitä on kouluratsastus... On se kyllä fiksu, kun kerrankin aattellin, että tänään en ota raippaa ei se sitä ennenkään ole tarvinnut ja mitä tekee Micha käyttää tilaisuuden hyväksi. No loppupeleissä ihan hyvin pärjättättiin, vaikka raippa jäikin kaappiin.

Tänään tultiin tallille ja letitettiin Micha, sillä sitä tuli ostaja katsomaan. Tosin tänään vain Michaa kokeiltiin maastossa. Mä näytin niille ensin muutamia esteitä Michan kanssa, jonka jälkeen tyttö meni itse selkään. Tyttö on mua vuoden nuorempi ja etsii isompaa ponia, kun edellinen jäi pieneksi. Micha oli tosi kiva ja hyppäsi kaiken. Tyttö hyppäsi Michan kanssa ponien yhden tähden esteitä. Olivat sen verran kiinnostuneita, että haluavat huomenna kokeilla koulussa ja vähän rataesteillä. Tyttö tykkäs paljon Michasta ainakin maastoesteillä! Toivottavasti huomenna onnistuu yhtä hyvin kuin tänään :)

Michan kokeilun jälkeen hyppäsin Antonilla maastoesteitä. Alku oli pientä haparointia molemmilla, kun on niin pitkä aika millon viimeksi ollaan yhdessä tätä tehty. Pienien alkukankeuksien jälkeen alkoi sujua vähän paremmin. Ja ponikin oli kontrollissa. Saan Marcinilta niin hyviä vinkkejä koko ajan. Aina, kun tulee ongelma siihen on syy ja ratkaisu. Ensimmäisien esteiden jälkeen siirryttiin pelkkiin kontrolli tehtäviin, ennenkuin jatkettiin normaalia treeniä. Opin paljon uutta. Isoimmat asiat olivat ehkä se, että mun jalan pitää olla tosi varovainen ja samalla tukea hevosta, mutta kun Anton on tosiaan aika kuuma niin se ei siedä yhtään mitään ylimääräistä. Ja toisiksi isoin asia oli ehkä se ,että alashypyissä mun vartalo on tosi hyvässä asennossa, mutta silti suurinpaino pitää kohdistua kantapäille ja jaloille, eikä satulan takakaareen. Vaikka ton tiesinkin, en ollut aikaisemmin kiinnittänyt siihen huomiota missä mun painopiste alashypyissä on sijainnut. Toisaalta tuokin, että missä mun painopiste sijaitsee on hyvä tulevaisuudessa senkin kannalta, että Antonin selkä ei sillon kipeydy yhtä herkästi.


6 kommenttia:

 1. Ihan huippu hienot puitteet siellä ! Tuleeko sulle hevonn jos saatte michan myytyä ? :)

  VastaaPoista
 2. Onko Antonista nyt tullut suorempi ratsastaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no joo sillai mut tottakai sitä lantiota pitää säännöllisesti myös korjata kirpraktikon yhteydessä :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. koska ensi vuos on mun viimeinen ponivuosi ni mulle tulee hevonen sitten siihe rinnalle ni laitettii Micha myyntiin nyt, kun toisesta piti luopua ja tässä tapauksessa se on Micha joka laitettii myyntiin. Molemmat myydään jokatapauksessa :)

   Poista