tiistai 18. kesäkuuta 2013

Hyviä ja huonoja uutisia!

Viikonloppu meni siis Tanskassa kenttäkilpailuissa. Kisat olivat Engerupgaardissa, joka oli ihan sika hieno paikka! En oo ikinä  käynyt niin hienossa paikassa! Käytiin perjantaina kävelemässä este- sekä maastoradat ja muutenkin tsekkaamassa paikka. Radat oli tosi kivat ja hyvin tehdyt. Ponit olivat yötä n. 10 min päässä kisapaikalta.

Lauantai alkoi Michan kouluosuudella. Meni tosi hyvin, vähän olisi voinut olla energisempi. Prosentteja tuli 67,3 %, tosi hyvin siis Michalle. Esteosuus oli heti koulun perään nurmella. Esteetkin sujuivat hyvin. Yksi puomi tuli alas, mutta oli ihan oma moka. Micha hyppäsi tosi hyvin, vaikka toin sen välillä ihan miten sattuu.
Olin tosi tyytyväinen Michan suorituksiin.
Antonin kouluosuus oli heti Michan esteiden jälkeen. Se meni ihan okei, lukuunottamatta sitä, että unohdin ratsastaa yhden käyntiinsiirtymisen... :D Prosentteja tuli tasan 70%. Esteosuus ei ollut kummoisempi 2 puomia alas, joista toinen mun moka.

Sunnuntaina oli maastoesteet. Michan maasto oli ensin. Se meni ihan nappiin! Puhdas maastohan sieltä tuli! Niin paljon on tullut epäonnistumisia ja kaikkea, että oli niin mahtava tulla maalin puhtaalla radalla!
Kuudensia oltiin lopputuloksissa, tosi kovassa porukassa.

No sitten Anton. Verkassa poni oli hyvä, mutta radalla poni ei suostunut lähestymään yhtäkään estettä. Mulla ei ollu mitään jakoa Antonin kanssa. En saanut käännettyä sitä esteille, eikä se kuunnellut mua yhtään. Seitsemännelle esteelle kamppailtiin, mutta siihen loppu meijän rata. Olin todella pettynyt, koska en tiennyt mitä olisin voinut tehdä toisin tai mitä teen väärin. Miksi Anton ei halua mennä? Treeneissa sujuu, mutta kisoissa ei yhtään. Nyt syy on selvillä.

Anton oli maanantaina Haslevissa Tanskan johtavalla kiropraktikolla tsekkauksessa. Siellä kävi ilmi, että Anton on tosi kipee selästä. Ja Maja (kiropraktikko) oli tosi yllättynyt, että poni on ylipäätään  hypännyt. Anton on tehnyt siis kaiken mitä pystyy. Antonin kipu on mennyt suoraan issiashermoon, johon hieronnasta ei ole apua. Antonin hoitamisessa menee tosi kauan, joten PM:ät jää meidän osalta tänä vuonna, mutta tärkeintä on että poni tulee kuntoon! PM:ät sinne tänne, en halua kisata ponilla johon sattuu.   Ensi vuonna mulla on huippuponi! Kaikki alashypyt yms. on sattunut Antonin selkään eniten. Joinain päivinä se on ollut kipeämpi ja joinain vähän parempi. Ihanaa, että poni tulee kuntoon ja syy selvisi suurimmalle osalle hylsyistä ja kielloista. Helpottaa myös mua, koska tiedän nyt etteivät kaikki ole olleet vain minun vikaa.

Antonin vinoudelle löyty kanssa syy. Vinous tulee lantiosta asti, jota en edes ratsastamalla pysty kuin hetkellisesti korjaamaan, mutta poni ei ole tyytyväinen. Kun Anton tulee kuntoon, niin Maja sanoi, että koululiikkeisiin tulee huimasti lisää liikettä. Ainiin ja satulat menee vaihtoon... Ne painavat Antonin selkää, joka on pahentanut kipua. Syy on kuitenkin pääasiassa ollut Antonin rakenteessa. Sain hyvät hoito-ohjeet. Kahteen viikkoon en saa mennä selkään ollenkaan. Juoksutan Antonia, sekä teen erinlaisia hoitojuttuja 3krt päivässä, jotka kiropraktikko opetti. Niillä hoitojutuilla Antonin jotkut kanavat aukeavat ja kipu helpottuu. Paljon pitää myös kävelyttää.

Olen nyt Mantorpissa n. 3 viikkoa, jonka jälkeen viedään ponit takaisin Skåneen vähän lomailee, kun tulen itse käymään Suomessa. Sen jälkeen on muutto Puolaan. Matkalla sinne Anton viedään uudelleen kiropraktikolle, jossa sitä vielä katsotaan ja saan uudet ohjeet jatkon kannalta.

Pääsin mukaan ruotsin maajoukkuevalmennuksiin, koska ne järjestetään täällä. Huomenna on Michan kanssa koulua ja esteitä, sekä torstaina maastoestetreenit. Viikonloppuna on tässä ihan lähellä maastokisat, jonne meen Michan kanssa :)

Tilattiin silloin 8-9vk sitten mulle ne koulusaappaat ja nyt ne vihdoin tuli! Käytiin äitin kanssa tänään hakemassa ne Sharpmannilta. Nää on vain kisakäyttöön.


kuvia ennen kilpailuja Tanskassa. Kisoista saan toivon mukaan kuvia muutamalta kuvaajalta.


8 kommenttia:

 1. Omistan ponin, joka menee harjoituksissa hyvin (siis esteillä), mutta se on alkanut kieltelemään enemmän ja kisat menee melkein aina hylkyinä. Tän luettuani aloin miettimään, pitäisikö kuitenkin käydä esim. Kiropraktikolla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiropraktikko voi olla yks vaihtoehto. Mutta kannattaa siinäkin katsoa tarkkaan kenelle vie. Toisaalta onko poni muuten terve, esim. jalat kunnossa yms.?

   Poista
 2. Onnee sijotuksesta Michan kanssa ! Siitä se taas lähtee (: + Peukut on pystyssä, että Anton vastaa hyvin hoitoihin ja on ens kauden sitten parempi kuin ikinä ! (:

  VastaaPoista
 3. Voi ei... Se Anton, toivottavasti paranee pian!! :(

  VastaaPoista
 4. Paljonko nuo saappaat makso? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnoista en valitettavasti puhu julkisesti :(

   Poista