keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Moikka! Sori mun päivitys tulee vähän myöhässä, koska mulla oli vain viikko aikaa siinä nettitikussa ja tulin eilen illalla kotiin. Mulla on aika paljon taas vaihteeksi asiaa. Ja tästä postauksesta tulee pitkä..
Aloitetaan vaikka kisapostauksesta. Uddenin kisoissa oli paljon onnistumisia, mutta yhtä paljon myös epäonnistumista.

 Aamu alkoi Antonin kouluosuudella. Verkassa Anton oli ihan super! Se liikku tosi elastisesti ja oli hyvin avuilla. Radalle mennessä Anton vähän jännittyi, mutta oli kuitenkin hyvin ratsastettavissa. Syytän kouluosuudesta ihan itteeni, ratsastin aika huolimattomasti ja mua ärsyttää niin paljon pari kohtaa, jotka olisin voinut ratsastaa paremmin. Oon tosi tiukka itelleni koulun suhteen. No sain koulusta vähän vajaa 66%, onhan noi ihan hyvät prosentit, mutta en oo silti tyytyväinen. Rataesteet mentiin puhtaasti, tosin se ei ollut mikään tyylinäyte. Viimeksi ratsastin hallikisoissa liian lujaa nyt liian hiljaa. Tulin tosi pohjaan monelle esteelle, mut nolla kuitenkin, joten ei sitä enään kannata murehtia.

Ennen maasto-osuutta olin toisena Antonilla. Maastorata oli suht. vaativa, mutta kivannäköinen. Mulla ei ollut mitään paineita maastoradalle lähtiessä, koska luotin Antoniin tosi paljon. No siellä oli tietenkin se kolmas este, jolle mut hylättiin kaksi vuotta sitten Uddenissa. Ja taas. Kolmas este oli sellainen missä oli tukki, askel ja iso alashyppy. (kuva lopussa) En saanut Antonia siitä yli en sitten millään. Kävin esteen välissä näyttämässä eikä siltikkään. Yleensä etsin virheet aina ensin minusta ennenkuin syytän ponia mistään. Mutta nyt täytyy sanoa, että en tiedä mitä olisin voinut tehdä toisin. Ratsastin esteelle tosi tarkasti hyvässä rytmissä. Muutama muukin joka näki tilanteen sanoi, että ratsastin tosi hyvin enkä olisi voinut tehdä mitään muuta. No oon tällä kertaa tyytyväinen mun ratsastukseen, koska ratsastin esteelle juuri niinkuin olin suunnitellut. Ei voi mitään. Luulen, että siinä esteessä oli jotain mitä Anton ei luultavasti hahmota, koska poni pelkäsi sitä todella.

En lannistu tästä sillä oon saanut niin paljon varmuutta Antonilla maastoesteillä joten uskon, että tää kausi menee paremmin kuin edellinen. PM-kilpailut ovat syksyllä, joten mulla on aikaa vielä hankkia kvaalit. En ota niistä paineita, koska sitten en ainakaan saa niitä. Kvaalit tulee jos on tullakseen turha niitä on lähteä metsästämään. Ponivuodet ovat pääasiassa kuitenkin vain harjoittelua hevosia varten ja tän lajin pitää olla hauskaa. Onhan se kiva tietty pärjätä en sitä sano! :) Luokan kuitenkin voitti mun kaveri Johanna Pohjonen, joka on kanssa maajoukkueessa. Oon tosi iloinen Johanna puolesta! Hyvä Suomi!

Michalla starttasin ensimmäisenä kouluosuudelle. Rata oli ihan siisti, perusnätti. Aina on toki parantamisen varaa. Rataesteosuudesta oon Michaan niin tyytyväinen! Tehtiin puhtaat rataesteet ja Micha oli niin varma ja mulla oli tosi kivaa esteradalla. Mun ei tarvinnut pelätä yhtään etteikö Micha menisi.
Johdin kisaa alusta asti ja starttasin ykköspaikalta maastoon. Maastossa tuli yksi kielto ennen vettä olevalle kaislaesteelle. Ratsastin ehkä vähän liian huolimattomasti ja este tuli yllätyksenä. Kävin näyttämässä esteen takana ja otin uuden lähestymisen rauhassa ja ratsastin tälläkertaa huolellisemmin. Loppurata meni hyvin. Sain vaan aika paljon yliaikaa, sillä siihen kieltoon meni tosi paljon aikaa, kun kävin näyttämässä esteen takana yms. Tipuin monta sijaa ykköspaikalta, mutta ei haittaa sillä oon niin tyytyväinen rataesteisiin.

Kisat ei mun kohdalla mennyt ihan nappiin, mutta uusia tulee ja menee! Nyt ponit jäivät Ruotsiin ja tulin itse käymään kouluni loppuun tänne. Eli nyt mulla on aika paljon vapaa-aikaa ja saan elää hetken normaalia elämää :D Eli seuraavaan kuukauteen ei tule hevospostauksia, mutta voin päivitellä mun normaalista elämästä.
Tänään mm. opettelin ajamaan mopolla ja vou nyt osaan käynnistää sen ja vaihtaa jopa vaihteita! Ja siis ettei nyt tule mitään väärinkäsityksiä, niin en ole mopokorttia ajamassa tai mopoa ostamassa. Kunhan vaan ajelin huvin vuoksi. Yritin tiivistaa asioita mahdollisimman paljon, että tästä ei tuu mitään romaania.

Kisoista mulla ei valitettavasti ole kuvia, mutta muutamasta maastoesteestä on :)14 kommenttia:

 1. Kuka liikuttaa si sun poneja siel ku oot ny siis Suomes? Ostatteko te jo koht hepan vai mitä? Millon muutatte Puolaan?
  Anteeksi jos kuulostaa tungettelevalta,sitä en tarkoita ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah ei mitään aina saa kysellä :) Mun poneja liikuttaa maksua vastaa yksi Martina, mutta ruotsalainen valmantajani Anna Hassö hyppää niillä muutaman kerran maastoesteitä ja muutaman kerran rataesteitä. Emme osta ennenkuin Micha on myyty :) Ja no mun iskä tekee siellä jo töitä. Äiti ja mun pikkuveli muuttaa kesällä pikkuhiljaa ja itse varmaan muutan kesän jälkeen lopullisesti, sillä treenaan kesällä Ruotsissa :)

   Poista
  2. Okei :) Paaljoon tsemppiä jatkoon! Ratsastat niin siististi♥ Onko Michasta si ollu paljonkin kokeilijoita?

   Poista
  3. Kiitti :) Pari on ollut kiinnostunut, mutta yhtään kokeilua ei vielä ole

   Poista
 2. saako kysyä mitä sun isä tekee työkseen? :) oot tosi hyvä ratsastaan ja sulla on hienot ponit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on joku johtaja raskaskonepaja teollisuudessa :D Ja kiitos ! :)

   Poista
 3. oot tosi hyvä ratsastamaan ja osaat olla positiivinen! :) onnee jatkoon ja jatkathan blogin kirjoittamista vaikka muutattekin Puolaan?

  VastaaPoista
 4. Oonkohan laittanu tän jo? käy kattoo mun blogi Himalajalla.blogspot.fi :) Onnee muuttoon;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Et oo laittanut ja kiva blogi :) Onnee Himalajan kanssa :)

   Poista
 5. Mahtaa olla mukavaa kun vanhemmat sponssaa harrastustasi noin kovasti. Toivottavasti ymmärrät miten etuoikeutettu olet! Tsemppiä

  VastaaPoista
 6. Miksi joskus olet luopunut Sussusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Faline ponin jälkeen, kun Anton tuli niin mulla oli tosi paljon kisoja ja valmennuksia, jolloin äiti ei ehtinyt enää ratsastaa Sussulla kunnolla, vaan aina piti järjestää liikuttaja, joten se oli pakko myydä, koska aika ei riittänyt minun kilpailuihin ja valmentautumiseen plus äidin harrastamiseen :(

   Poista