lauantai 9. maaliskuuta 2013

Koko tää viikko on ollut yhtä katastrofia... Aloitan nyt ensin maajoukkueleiristä, jossa olin viime viikonloppuna. Eli leiri kesti taas koko viikonlopun pe-su. perjantaina oli koulua, lauantaina maastoesteitä ja sunnuntaina rataesteitä. Perjantain kouluvalmennus meni ihan okei, ei mitään erikoista. Edelleen se vasen puoli on hakusessa. Tehtiin alkutunti kokonaan yhdessä, jonka jälkeen kaikki esittivät FEI:n CCI/CIC* A-kenttäkilpailuohjelman 2009 Kouluaitojen sisällä yksitellen. Sama rata tulee myös hallikenttäkilpailuihin.

Lauantaina hypättiin Haimi-hallissa maastoesteitä. Hypättiin hevosten helpon maastoesteitä. Ensimmäinen rata oli ihan kamala. Näytin kuulemma liikaa poniratsastajalta ja meno oli joskus niin pelottavaa, että valmentajan teki mieli laittaa silmät kiinni. Okei myönnän, olin liian innoissani maastoesteistä, joten annoin Antonin vaan mennä ajattelematta sen kummemmin kuinka lujaa oikein esteelle tullaan. Toisessa radassa mullakin oli jo ajatus mukana, ja rata meni paljon paremmin kuin ensimmäinen. Ensimmäisestä radasta huolimatta mulla ja Antonilla oli molemmilla kivaa.

Sunnuntaina oli vielä rataesteet. Hyppäsimme vähän kilpailutyyliin, eli ensin verryteltiin ja sitten kaikki teki radan. Ensimmäinen rata oli 100cm ja toinen 110cm. Rata oli aika pitkä myös, joten 110cm rata hypättiin vähän lyhennettynä versiona.  Anton oli ehkä hieman väsynyt lauantaista ja puomeja tuli aika paljon alas. Ei mikään paras estevalmennus mun ja Antonin osalta. Tää oli nyt viimeinen leiri ennen ensimmäisiä kilpailuja.

Estetunnin jälkeen alkoikin katastrofi. Äiti otti Antonin jaloista kylmäpakkaukset pois ja kokeili samalla myös jännejärjestelmät normaaliin tapaan. Äiti huomasi Antonin etujalassa jännetupin kohdalla olevan tosi turvonnut kuuma patti. Onneks meillä oli maajoukkuleirillä yhden tytön äiti, joka on eläinlääkäri. Eläinlääkäri katsoi myös Antonin jalkaa, eikä osannut sanoa vielä muuta kuin, että jalkaa pitää kylmätä koko matka. Kylmäsimme ohjeiden mukaan koko matkan kotiin Antonin jalkaa.
Onneksi meillä oli varattu valmiiksi jo maanantaille klinikka ponien perustarkastukseen. Emme kävelyttäneet Antonia yhtään, vaan veimme sen suoraan karsinaan, sillä emme tienneet oliko jalassa jännevammaa vai ei.
Maanantaina jalka kuvattiin. Meidän onnekksemme jalasta ei löytynyt yhtään mitään. Anton on luultavasti kolauttanut sen jalan johonkin esteeseen tosi pahasti. Saimme tarkat hoito-ohjeet, jonka mukaan jalkaa pitää hoitaa. Ensi viikon maanantaina saan alkaa liikuttamaan Antonia, jos jalassa ei ole yhtään turvotusta.

Sen lisäksi, että tapahtui tuo Anton onnettomuus niin mulla on ollut yhteiskuntaopin ja ruotsin valtakunnallinen koe tällä viikolla, joten en ehtinyt sen takia päivittää blogia ja tehdä videoita valmiiksi. Ainiin nyt, kun Anton ei ole saanut liikkua muuten kuin tarhassa niin tottakai se on riehunut siellä niin paljon, että se oli saanut eilen 10cm pituisen haavan takajalkaan... Putsasin sen ja laitoin haavasprayta. Toivotaan, ettei haava kehitä tulehdusta.

Sunnuntaina mulla piti olla sellainen kouluratsastusjuttu Antonilla, missä meen ja ratsastan kouluradan ja muutama tuomari arvostelee mut. Koulutuomareilla on sellainen skaalantarkastushomma, että niiden pitää arvioida suurinpiirtein saman skaalan mukaisesti. Nyt, kun Antonilla ei saa ratsastaa menen Michalla siihen juttuun.


Tässä video maastoesteiltä, vaihtakaa laaduksi 720p (HD) niin parempi kuvanlaatu :) esteiltä saan videon myöhemmin!

4 kommenttia:

 1. Hienot! Voi vitsi kun tekee mieli maastareille ulos :D Mikä videokamera teillä muuten on vai onko vaan kameralla otettu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja joo haluisin kyl itekki päästä ulkobaanoille :p No joskus me kuvattiin mun järkkäril (Canon EOS 500D) Mut nyt me kuvataan ihan äitin puhelimella, joka on Lumia 820 :)

   Poista
 2. Oot hyvä ratsastaja! Ihanat ponitkin sulla, pieni kateellisuus iski ;D! Tosiaan, useammat postaukset olis tosi kiva, mut ymmärrän et sulla varmasti muutakin kiireitä on, videot on kivoja kyllä aina!:) Mikä musa tossa videossa muuten on?:P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Joo mä tiiän et mun pitäis postaa useemminkin joskus omatuntoki kolkuttaa, jos oon jossain menossa, et en oo taaskaan päivittäny ja melkein jokaisessa postauksessa on joku syy miks en oo päivittäny plää plää.. :D Mut pitää yrittää tsemppaa nyt ja päivittää useemmin :) Siinä on toi Dj Satomi - Castle In The Sky 2010 (Da Brozz Remix) musiikkina :)

   Poista