keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Treeniä ja treeniä

No nyt on paljon kerrottavaa! Aina, kun mulla on miljoona asiaa sanottavana  muistan kertoa ehkä 1/10 osan niistä. Mutta joo, mistäs alottaisin.. Ainiin viikonloppuna oli siis ne aluekenttäkatsastukset. Menin Michalla ensin. Ensimmäisenä valmennuspäivänä eli perjantaina ratsastettiin vähän sileellä, sekä hypättiin pientä  jumppasarjaa. Misukka oli edelleen ihan innoissaan esteistä :)

Antonilla oli taas niin omat jutut. Meinasin lentää vaikka kuin monta kertaa. Anton keksi tällä kertaa heittää kymmenen pukin pukkisarjan, jonka jälkeen oli kiva sitten keulia, kun oma tasapainoni heitti vähän c: Anton aina latautui jumppasarjalla ja viimeisellä esteellä heitti jumalattomat pukit esteen päällä. Oli kyllä villi tunne olla siellä, kun valmentajakin sanoi, että takaapäin katsottuna näyttää, että Antonin takajalat osuisivat takaraivooni.

Sunnuntaina hyppäsimme rataa. Anton oli radalla siedettävä tosin meni aika lujaa. Aina kun Anan sai laukkaamaan kunnolla niin asiat olivat ihan hyvin, mutta laukan aikaansaaminen olikin sitten toinen juttu. Taas piti keulia sata kertaa ennen kun voi laukata normaalisti.  Osa syynä keulimiseen esteillä oli kyllä se, koska Anton oli niin innoissaan ja keräsi helposti painetta itseensä, jonka jälkeen ei tiennyt enään mihin purkaa se paine.

Micha vei mua kun märkää rättiä, toisaalta parempi niin kuin se, että se vaan stoppailisi. Olen tosi tyytyväinen Michaan ja siihen, että molemmilla on taas kiva hypätä yhdessä.

Sunnuntaina kävin aamulla maneesissa ilman satulaa vähän ravailemassa eteenalas. Illalla vielä mun kaveri Tino tuli käymään meillä.

Maanantaina lähdettiin aamulla ajamaan kohti Porvoota, sillä menin kolmeksi päiväksi Stella Hagelstamin tehokoulutreeniin paikanpäälle. Oli muuten pikkusen upeet tilat ja kaikki! Kun oltiin saatu kaikki kamat purettua ja ehditty asettautua niin lähdinkin jo ensimmäistä ponia laittamaan valmiiksi.

Maanantaina ratsastin ensin Antonilla. Meni ihan hyvin, mutta jos vertaa siihen, kun lähdin tänään Stellalta, niin ei voi sanoa, että meni todellakaan niin hyvin.
En paljoa muista mitä tehtiin maanantaina tai miltä se tuntui, koska parin viimeisen päivän aikana sain niin paljon irti, että maanantain asiat melkein jo unohtui.

Maanantaina verryttelin Michaa, jonka jälkeen Stella päätti mennä Michan selkään. Stella joutui ratsastamaan Michaa varmaan 1½h ennen kuin sai Michan periksi ja läpi. Stella näkee hyvin ongelmani Michan kanssa.  Eli se näyttää siltä kuin se olisi hyvin läpi ja käyttäisi selkää, mutta todellisuudessa Micha pingottaa vastaan eikä päästä ratsastajaa ratsastamaan. Puoltoista tuntia Micha taisteli vastaan ennenkuin suostui antamaan periksi ja Stella sanoi, että ymmärtää sen, että mulla ei ole mahdollisuuksia saada sitä läpi kotona, koska se on todella vaikea. Sovittiin, että Stella ratsastaa vielä tiistaina ponin ja keskiviikkona vähän aikaa ja sitten mä voin mennä. Antonilla Stellan ei tarvinnut ratsastaa, koska näki että pärjään sen kanssa itse jo tarpeeksi hyvin.

Tiistaina ratsastin päivällä yhden kouluratsastaja Jussi Aapalahden ponia, jolla oli sitten tarkoitus myös hypätä. Poni oli tosi hieno koulussa, mutta ei todellakaan automaatti. Vähän aikaa kun olin tuupannut koulua pääsin hyppäämään. Hyppäsin noin metriä ja vielä koulusatulalla!  Ponilla oli erittäin hyvä hyppytekniikka. Ja kapasiteettiä kyllä löytyy. Loppuun vielä avasin laukkaa maneesissa ja katsoin riittääkö laukka kenttään, ja se riitti. Sieltä tuli jo hyvää laukkaa, jota treenaamalla siitä saisi erittäin matkaavoittavaa.

Iltapäivästä menin taas Antonilla. Sain mahtavilla neuvoilla ja vinkeillä Antonista niin kivan! Ennen mun on tarvinnut joka ikisellä askeleella antaa pohjetta, koska se on ollut niin pohkeen takana. Tehtiin niin, että mä keskityin vaan muotoon ynnä muuhun enkä käyttänyt yhtään jalkaa ja Stella oli juoksutusraipan kanssa perässä. Aina jos Anton hidasti Stella toi raippaa lähemmäksi Antonia, jolla saatiin takajalkoihin enemmän voimaa. Lopussa Anton tajusi, että silloin kun jalka tuli kylkeen oli jo aika kiire. Mun ratsastus ja Antonin liikkeet parani niin paljon, että ei olisi uskonut enään samaksi poniksi tai ratsastajaksi.

Michalla Stella ei joutunut kauaa menemään, koska se oli sitä mieltä, ettei tänään tarvinnut tapella aiheesta, joten Stella olikin ihan hämillään kuinka nopeasti ongelma ratkaistiin.. (Oltaisiinpa nähty jo huomiseen)

Päivällä ja illalla chillailtiin Tiina Väinölan kanssa. Ja söin hevosen sisäfilepihviä!! Oli ihan sairaan siistii, kun kerrankin oli tilaisuus. Maistu tosi hyvälle, ei nyt erityisen paljoa poikennut naudasta, mutta kuitenkin siinä oli joku tietty maku, joka teki siitä poikkeuksellisen hyvää (tai sit mun alitajunta teki) :D.

Keskiviikkona eli tänään otettiin Anton taas ensin. Heti alkuun oli jo samanlainen fiilis kuin eilen lopputunnista. Valmennuksen aikana se vaan parani ja parani! Tänään Anton ei missään vaiheessa edes yrittänyt keulia ja se on jo tosi paljon. Pystyttiin kokoamaan poni ihan takajalkojen päälle ilman, että kumpikaan hermostuu.

Stella meni taas alkuun ensin Michalla ja mä menin sitten. Ongelma ei ollutkaan ratkaistu: Micha taas alkuun pingotti apuja vastaan. Stella sai ponin vähän nopeemmin läpi kuin maanantaina. Menin selkään ja poni oli jonkun aikaa tosi hyvä, mutta sai taas jonkun hystreriakohtauksen ja Stella meni taas selkään. Luultiin, että ongelma poistui, mutta tulikin salamannopeana takaisin. Sain hyviä vinkkejä miten yritän ratsastaa Michaa kotona ja miten pääsen siitä sen vastaan olemisesta parhaiten yli.

 En ole ikinä oppinut 3 päivän aikana niin paljoa asioita kuin nyt. Opin varmaan tänä aikana enemmän kuin puolessa vuodessa. Oon näihin kolmeen päivään niin tyytyväinen.
Ootan jo innolla, että pääsen kotona treenaamaan näitä kaikkia juttuja :)

Huomenna on sitten Sanna Backlundin estevalmennus, meen vaan Antonilla, koska Micha saa nyt skippaa tän, että hyppyinto säilyy.

Pieni video pätkä. Laatu aika heikkoa, koska jouduin laitta ton videon niin monen eri ohjelman kautta. :(


Kuvia poniori Dalista. Ja kiitos vielä Jussille ponin lainasta :)


7 kommenttia: