sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Alueiden väliset joukkumestaruuskilpailut Ypäjällä

Eli nyt viikonloppuna oli ne joukkuekisat Ypäjällä. Perjantaina jokainen Keski-Suomen joukkueesta starttasi verryttelyluokan (helppo A:2). Starttasin myös sen luokan Michalla, vaikken kilpaillutkaan sillä lauantaina joukkueessa. Michan rata oli ihan ok, ei nyt mikään kauheen näyttävä, mutta ihan ok suoritus. Olin tosi pettynyt prosentteihin 57,2 %.  

Anton oli verkassa ihan super. Tiesin jo etukäteen, että radalla se saattaisi olla aivan toisenlainen kuin verryttelyssä. Viimeksi Ypäjällä se oli keulinut ja pukitellut tuomaripäädyssä. Tavoitteeni oli vain saada Anton tuomaripäätyyn niin, että me ei tultais samantien takaisin pukkilaukkaa verkkaa kohti. Menin radalle ja annoin Antonille pitkät ohjat, kun pääsin kiertämään rataa sisäpuolelta. Ajattelin kokeilla tällaista tapaa rauhoittaa Anton jo ennen ennenkuin  se ehtisi saada paniikkia päälle. Tämä tapa osottautui toimivaksi. Vaikka Anton silti olikin aika jännittynyt, niin olihan se parempi ratkaisu kuitenkin kuin se, että se ei olisi suostunut menemään lähellekkään tuomaripäätyä. Ypäjäjän koulumaneesi on jostakin syystä pelottava monelle hevoselle. Rata meni hyvin jos verrataan viime kertaan ja olosuhteisiin. Jos olisin tehnyt tuollaisen radan jossain muualla kuin Ypäjällä olisin ollut tosi pettynyt niin huonoon rataan. Prosentteja sain tosiaan vain 59,8%.

Lauantaista en ottanut oikeen mitään stressiä. Tiesin, että Anton olisi jo luultavasti paljon rennompi nähtyään maneesin ja pelottavat tuomarit. Aamulla oli joukkuidein esittely, jossa kaikki joukkueen ratsastajat esiteltiin yleisölle. Ratsastajista kerrottiin mm. saavutukset, kilpailutaso ym. Starttasin luokassa jo kolmantena, joten jouduin poistumaan heti, kun oma joukkueeni oli esitelty. Verkassa Anton tuntui ihan hyvältä. Aluevalmentajani Anu Korppoo oli verryttelyssä myös ja  auttoi mua Antonin kanssa. Ensimmäisen ratsastajan hevonen sinkoili ja säikkyi. Toinen ratsukko joutui keskyttämään, koska poni ei edes alkuun suostunut menemään tuomaripäätyyn. Seuraavana starttasin minä. Rata meni ihan okei, olisin voinut tehdä paremmat tiet ja ratsastaa vähän enemmän, mutta tasaisempi súoritus kuin lauantaina. Sain prosentteja 61,7%.
Mikä oli tosi hyvä meidän joukkueen kannalta. Mua oikeastaan rupesi ärsyttämään, koska mulla oli koko päivän sellainen tunne, että mun olisi pitänyt ratsastaa paremmin. 

Olin tosi kovassa seurassa ja luokan jälkeen olin kuudes. Olen tyytyväinen sijaani, koska luokassa kilpailivat kouluratsastuksen suomenkärki mm. Miika Miettinen, Mea Packalen. Oli kyllä ihan huippua kisata samassa luokassa niiden kanssa.

Loppupäivän katsoin muiden joukkuelaisteni suorituksia. Janna Pursiainen, joka ratsasti kanssa ponilla sai prosentteja 60.9%. Peteriina Hakanen sai 56,2 % ja Säde Torkki 60,0 %
Näillä prosenteilla Keski-Suomen joukkue sai pronssia ensimmäistä kertaa kouluratsastuksessa!


Vasemmalta oikealle:  Joukkueen johtaja, Suvi Kiviniemi. Minä, Janna Pursiainen, Peteriina Hakanen ja Säde Torkki

Plus vielä tähän loppuun, sain Sinin blogista tällaisen 'tunnustuksen' ja kiitos hänelle! :)
Liebster tarkoittaa rakkainta tai rakastettua, mutta se voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on antaa huomiota blogeille, joilla on alle 200 lukijaa.

Tunnustuksen säännöt:
1. Kiitä antajaa ja linkitä hänen blogiinsa.
2. Valitse viisi suosikkiblogiasi (joilla on siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa.
3. Kopioi ja liitä palkinto blogiisi.
4. Toivo, että ihmiset joille lähetit palkinnon antavat sen eteenpäin heidän viidelle suosikkiblogilleen.

Tunnustukseni saavat:

 5. Ernessiita

En hirveästi seuraa blogeja, mutta nämä blogit ovat niitä, mitä käyn aina välillä vilkuilemassa :)

3 kommenttia:

  1. Paljon onnea:) ja sait multa kans tunnustuksen hahah :D

    VastaaPoista
  2. Tänk juu siskoseni ;D Ehkä vie joku kerta jaksan tehä tän... :D:D:D

    VastaaPoista