maanantai 3. syyskuuta 2012

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita!

Eli luvassa on postaus viikonlopun kilpailuista. Lauantaina Micha klipattiin, koska sillä kasvoi jo villahousut takajaloissa..  Tosin jalkoja ei voitu ajaa, koska ei ollut siihen tilanteeseen sopivaa konetta. Reilusti siistimmän näköinen Michasta jokatapuksessa tuli. Iltapäivällä lähdettiin ajamaan poneja Keuruulle.

Sunnuntaina starttasin aamulla kouluosuudelle ensimmäisenä Michalla. Rata meni aika kivasti. Muutamia asioita olisin voinut tehdä paremmin, mutta tyytyväinen olen kouluosuuteeni. Prosentteja tuli n. 64% ja neljänneksi siinä vaiheessa.

Seuraavana oli vuorossa Antonin kouluosuus. Verkassa sain Antonin aika kivaksi, mutta radalla oli ajoittain hieman pinkeä. Tuomarit kuitenkin pitivät suorituksestani ja prosentit olivat 67,20 ja 67,80 % eli tuomareiden välillä ei ollut isoa eroa. Menin johtoon koulun jälkeen.

Seuraavana oli esteet. Micha oli verkassa tosi super! Ei yhtäkään kieltoa, vaikka muutaman kerran toinkin aika lähelle. Radalla sama. Toisiksi viimeinen este oli muuri, jolle meidät hylättiin. Vaikka hylsy tulikin taas, olen tosi tyytyväinen Michaan. Olimme tulleet radan puhtaasti ennen toisiksi viimeistä estettä, sekä ylittäneet sarjan esteen. Syyn hylsylle tiesin heti. Toin sen tosi huonosti esteelle, sekä mä vähän saatoin jännittää. 
Mutta, nyt pitää vaan käydä muutamissa estekisoissa. Ja oon myös tosi iloinen, että löysin heti syyn itsestäni. Tottakai poni olisi voinut pelastaa minut, mutta toisaalta tämä opettaa mut ratsastamaan vain entistä tarkemmin.

Seuraavana oli Antonin esteet. Teimme puhtaan esteradan!! Olin tosi onnellinen puhtaasta suorituksesta. Toki jäljellä oli vielä maasto-osuus.

Maasto-osuudet alkoivat n. klo 17 aikoihin, mutta olivat 20 min myöhässä. Olin luokkani viimeinen starttaaja, joten mulla oli tooosi pitkä verryttelyaika. Verkassa Anton kävi vähän ylikierroksilla, joten en ottanut hirveemmin verryttely hyppyjä, vaan panostin lähinnä siihen, että se kuuntelee mua. 

Tästä lähteenkin kauhutarina! Eli ne jotka eivät välttämättä halua kuulla vauhdista ja vaarallisista tilanteista niin voi sulkea silmänsä seuraavalta tekstipätkältä :).

Olin tekemässä lähtöä. Saatuani lähtöluvan Anton nousi pystyyn ainakin 3 kertaa. Katsoin alas ja näin Antonin takajalat, eli oli viittä vailla ettemme kaatuneet lähdössä. Annoin Antonille pidempää ohjaa ja rauhoittelin sitä. Sain jollain ihmeen kaupalla nostettua laukan ja pääsimme starttaamaan. Tiesin, että jos haluaisin aikaan mun olisi mentävä suoraan sanottuna täysiä.. Lähdössä kului aikaa n.10-15sekuntia. Ja sokkeloisessa maastossa on muutenkin vaikea ehtiä aikaan, jopa tuttarissa. Pidin kuitenkin joltain osin järjen pelissä. Otin alashypyn ravissa, koska alashyppy vielä alamäkeen on aika suuri riski ottaa laukassa. Sekä tiukkoihin kurveihin otin reilusti kiinni, mutta kaikki pätkät mitkä olivat mahdollista laukata menin täysiä, niin annoin mennä. Tulin maaliin 7sekuntia aliajassa... Mutta se onnellisuuden tunne mikä mut valtasi oli jotain niin käsittämätöntä. Tän koko huonon kauden jälkeen tuntui uskomattomalta voittaa! Eli siis voitin Keski-Suomen alueen yleisen kenttämestaruuden 2012! :) 


Pientä videomateriaalia loppuun, mutta vain Antonista. Kuvia tulee myöhemmin, jos joku laittaa nettiin niitä :) 

10 kommenttia:

 1. Mulla ainakin on susta muutamia kuvia, laitan nettiin kun ehdin, voin linkittää tänne ne sitten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! :) jos vaan viittit ni ois tosi kiva :)

   Poista
  2. Ja onnittelut vielä voitosta! :)

   Poista
  3. https://picasaweb.google.com/100218459463817480394/KENTTAKISATKeuruu292012 Täällä kuvia! :)

   Poista
 2. Onnittelut tosi hienosta suorituksesta! Noi sun koulutulokset on kyllä ihan uskomattomia, kateeks käy kun omat prosentit on siinä 58 paikkeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ja oon kyllä tehnyt ton koulun eteen tosi paljon töitä ja alan itekkin olla vihdoin tyytyväinen tuloksiin :) Mut toi on kovan työn tulos :)

   Poista