tiistai 18. syyskuuta 2012

Moikka ! 

Viime viikonloppuna mulla oli kisat Korpilahdella. Lauantaina koulukilpailut ja sunnuntaina taas estekilpailut.
Lauantaina menin Antonilla helppo B:3, joka oli ponien aluemestaruusluokka. Michalla menin helppo A:2, joka oli taas juniorimestaruusluokka. Vaikka Anton onkin "laadukkaampi" poni liikkeiltään menin sillä silti helpomman luokan, koska panostin mestaruusluokkaan. Sillä ne, ketkä ovat voittaneet kultaa ja hopeaa tämän vuoden koulumestaruudessa pääsevät Ypäjälle alueidenvälisiin mestaruuksiin. Mietin, että jos sattuisi käymään niin, että saisin hopeaa tai kultaa, niin haluaisin lähteä Ypäjälle Antonilla. Tämä oli  syy, miksi menin helpomman luokan Antonilla. Michalla ajattelin vain muuten vaan startata juniorimestaruusluokassa miettimättä sen enempää mistään sijoituksista.

Lauantaina verryttelyssä Anton oli tosi kiva. Menin radalle ja mitä mulle kävikään... unohdin radan !:D A-ohjelmassa käännytään oikealle ja B-ohjelmassa vasemmalle, joten mulle tuli varmaan joku ajatuskatko ja ratsastin oikealle. Jatkoin radan loppuun kuitenkin. Ei ollut mun mielestä mikään hyvä rata todellakaan. Toinen tuomari antoi 60,45% ja toinen taas 66,36%, aika isot erot olivat myös tuomareiden välillä.
Ei se mitään vaikka meninkin väärän radan, mutta sain silti ponien aluemestaruushopeaa! Luokassa starttasi 32 ja sijoituin luokassa viidenneksi.

Micha oli verryttelyssä ihan kiva, ehkä hieman olisin kaivannut pehmeyttä enemmän. Ratakin meni suhteellisen hyvin. Tasainen ja perussiisti. Prosentteja tuli 63,19% , jotka ovat koulukilpailuissa ihan ok prosentit. Ja vielä siihen nähden, että starttasin luokan ensimmäisenä. Radan jälkeen laitettiin Micha autoon ja mentiin katsomaan vielä ennen kotiin lähtöä muutamia ratoja. Onneksi mentiin, sillä sain tietää että voitin myös junioreiden aluemestaruushopeaa! Se oli hieman yllätys minulle, koska en lähtenyt edes tavoittelemaan mitalisijoja, koska tällä alueella on monia hyviä junnuratsukoita. No, siinä sitten purettiin Micha autosta ja lähdettiin palkintojen jakoon. :)

Sunnuntaina oli vuorossa rataesteet. Lähdin vain Antonilla, koska Micha jää hyppylomalle jo tältä kaudelta. Menin kaksi luokkaa 90/100cm , joka oli ponien mestaruusluokka, sekä 110/120cm, joka taas oli junnujen mestaruusluokka. Päätin, että kilpailen ponien mestaruudesta. Rata oli aika vaikea, mutta teimme kuitenkin puhtaan perusradan. Uusinnassa tulin kakkosesteelle tosi tyhmästi liian vinoon ja Anton sano, että hyppää itte. Oli viittä vaille, että tippuisin. Anton säikähti hieman tilannetta, kun roikun sen kaulassa kiinni, joten rupesi hyppimään paikallaan. Joka kerta kun Anton sätki, mun pää osui tolppaan. Kun este oli saatu korjattua hyppäsin loppuradan puhtaasti maaliin. Lopputuloksena radalta jäi siis aivotärähdys :D.

Toisessa luokassa kakkosesteelle vähän puskin ja Anton otti yhden kiellon. Yksi pudotus tuli myös. Eli 8vp yhteensä, mutta ihan tyytyväinen olen toiseen rataan, koska molemmat kielto ja pudotus olivat mun virheitä. Olin lopputuloksissa neljäs. Jos oisin osallistunut junnujen mestaruuteen olisin ollut pronssilla. No tää on sitä jossittelua :D Tulin kuitenkin siihen tulokseen jälleen kerran, että jos en olisi kenttäratsastaja olisin kouluratsastaja.

viikko-ohjelma:
maanantai: maastoilua
tiistai: vapaa
keskiviikko: Suvin kouluvalmennus
torstai: Sanna Backlundin estevalmennus
perjantai: Niinisaloon --> ratsastan siellä. (koulua)
lauantai:kisat
sunnuntai: kisat© Aino Leppäkangas, viimeinen Silja Ojala.
5 kommenttia:

 1. Onko sulla uusi kypärä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, tää on ollu vähän niinkuin mun kisakypäränä, mut nyt laitoin sen ensimmäistä kertaa :) Sain tän n. vuos sitten :)

   Poista
 2. Ihana blogi :)
  http://pink-sparkling.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, käyn kurkkaa sunkin blogin :)

   Poista
 3. Unohit mainita sun huippuvalmentajan ja poninkiillottajan ;)

  VastaaPoista