lauantai 25. elokuuta 2012

Tillbaka i Finland

Huhhu nyt oon kotona <3 Tosi pitkä matka oli takana. Kerron teille ensin vaikka mun viimeisistä estetreeneistä. Keskiviikkona lähdettiin illemmasta ajamaan jonnekkin n. puolen tunnin matkan päähän rataharjoituksiin, jotka olivat nurmella. Menin ensin Antonilla ja en voi sanoo muuta kuin et viimeiset estetreenit olivat yhtähyvät kuin viimeiset maastotreenit! Tosi kiva lopetus valmentautumiselleni Ruotsissa! Kaks nolla rataa tein. Radalla oli pitkävesi, koska halusin kokeilla sitä. Olin aivan varma, että se tuottaa ongelmia. Yllätyin ihan täysin, nimittäin Anton ei kattonut sitä ollenkaan! Enemmän se katsoi yhtä okseria kuin vettä. Vesi tuli vielä tosi vaikeella linjalla ja kaikkee. Olin niin yllättynyt  ja iloinen :)

Michan rataeste treenien kohokohta oli keskiviikkona! Radan viimeinen este oli kolmoissarja(pysty+pysty+okseri). Päästiin yli ja vielä ihan ensimmäisellä yrityksellä! Oon tosi tyytyväinen, sillä sarjat ovat tuottaneet hitusen ongelmia.. Mutta huomattavasti on tapahtanut kehitystä. Jos verrataan siihen, että kesällä jouduin aloittamaan Michan kanssa  kaiken aivan alusta. 50cm lähtien! Sarjan väli oli 5,50m ja esteen korkeus 50cm. Nyt pääsimme kolmoissarjan, normaalilla välillä, 90cm korkeudessa. Oon tosi ilonen, että vihdoin huomaan luottamuksen kasvaneen. Minä luotan enemmän Michaan ja Micha myös minuun.
Paremmasta lopetuksesta en olisi ikinä osannut edes kuvitella! 

Siinä vielä lopuksi halasin mun maailman parasta valmentajaa! Ei tuntunut yhtään pahalta lähteä, koska Anna tulee kuitenkin kuukauden päästä Suomeen valmentamaan. Ja tulee käymään säännöllisesti, jos ryhmiä saadaan tarpeeksi :) Kasvoin aika paljon henkisesti kesän aikana ja kielitaito parani huimasti!

Torstaina lähdettiin aamusta ajamaan kohti Kapellskäriä. Matka pelkästään Kapellskäriin oli tosi pitkä, joten pysähdyttiin Mantorpissa kävelyttämään poneja ja syöttämään hieman vihreetä. Käytiin myös ostamassa Suomeen mukaan Ultrashieldiä vai mikä ikinä onkaan? Jokatapauksessa sellaista ötökkämyrkkyä, mitä ei saa melkein mistään. Aina loppu tai jtn. Sen lisäksi myös siellä oli timatti otsapantoja, joista löytyi suomen värit! Olihan sellainen pakko ostaa Antonillekkin. Koska ruskeisiin suitsiin muutenkin harvemmin löytyy hienoja otsapantoja tai puhumattakaan Suomen väreissä. Siitä ajoimme Kapellskärin satamaan, jossa taluttelimme vielä hieman poneja ennen laivamatkaa. Sieltä sitten lähti meidän laivamme Naantaliin. Yöllä saimme kerran käydä juottamassa poneja. Ihme kyllä, molemmat joivat tosi paljon! Yleensä ne eivät ole laivassa juoneet. 

 Aamulla päästiin laivasta ulos ja seuraava välietappi olikin Artukainen. Artukaisten tallilla kävelytimme vielä viimeisen kerran ennen kotia. Molemmat ponit on tosi helppo lastata, mutta kun meidän oli lastattava vielä viimeisen kerran, niin Anton oli sitä mieltä ettei halua. Antonille ei auta mitkään liinat vaan sitä pitää taputella vähän pyllystä ja antaa sen miettiä, jos se ei mene heti. Olimme äitini kanssa tosi väsyneitä ja koko lastaus meni aivan överiksi. Rupesimme vitsailemaan  ja sanoimme Michalle, että "tökkäse antonii vähä pyllyy :D" Ja mitä se poni teki ? Tökkäsi Antonia! Se ei ollu mahdollista ihan kuin se olisi oikeesti ymmärtänyt! Sitten sanoimme uudelleen ja se teki sen taas!:D Ensimmäinen kerta olisi voinut olla tuuria, muuta KAKSI kertaa! Ei siinä voinut kun enään nauraa! Ehkä ne hevoset oikeasti ymmärtävätkin ihmisiä ?;) Ei niistä oikein ota selvää! No, sitten otettiin taas tilanne (melkein) tosissamme ja lastasimme. Molemmat ponit olivat niin väsyneitä jo, että ei varmasti enään tehnyt mieli autoon. Olivathan ne matkustaneet jo yli 24h.
Seuraava pysäkki oli Jyväskylä!

Vihdoin me oltiin perillä! Emme siis enään menneet Killerille, jossa heppamme ennen oli. Oli sillain tosi vaikee valinta päättää, koska Killerillä on tosi mukava porukka ja kaikki! Mutta, toisaalta tavella useimmat valmennukset ovat siellä missä hevosemme nykyisin ovat ja maneesimaksut tulisivat niin kalliiksi, jos ainakin kertaviikkoon kävisi. Joten tämä oli edullisempi ratkaisu. Talli on jo entuudestaan minulle tuttu, joten siinä mielessä on kiva mennä juuri sinne. Polleparkissa siis ollaan tällä hetkellä.

Tänään illalla kävin vielä liikuttamassa molemmat kevyesti ilman satulaa. Joo meen tosi usein ilman satulaa, älkää ihmetelkö miks aina meen ilman=D Joskus saatan mennä jopa viikon ilman satulaa putkeen.  Annoin  muuten myös molemmille matolääkkeet, jotka ostettiin samalla kun käytiin klinikalta ostamassa SyneQiniä (sellasta niveljuttua) ja Michalle silmätippoja, koska sen silmät rähmii tosipaljon kokoajan. 

Tein myös pikaisesti uuden ulkoasun, mutta toi on vain väliaikainen. Kunnes ehdin tehdä uuden hienomman :) Ja oon myös miettinyt, että haluisitteko te kuulla myös mun normaalista elämästä, jos tapahtuu jotain ihmeellistä? Sillain, että aina silloin tällöin tulisi vähän samantyyppisiä postauksia kuin edellinen 'Malmö hoods'- postaus. Kirjoitan, jos teitä kiinnostaa tai on halua lukea niitä. Turha mun on pitää erikseen Lifestyle-blogia, koska suurinosa kuitenkin mun elämästä painottuu hevosiin. Mutta valinta on teidän :-)

Ja yritän saada jo ens viikolla paljon kuvia! Kunhan tässä eka saadaan purettua tavaroita ja pääsen vähän Suomi-elämään mukaan plus koulu ynnämuut. Taas postailen niin myöhään, että tekstissä on varmaan miljoona sata kirjoitusvirhettä, sorry! Nyt meen nukkumaan! Öitä :)

5 kommenttia:

 1. Joo ehdottomasti tee niitä lifestyle-postauksia ! (:

  VastaaPoista
 2. Juu lifestyle-postauksia ((:

  VastaaPoista
 3. kiinnostaa kiinnostaa ! :---)

  VastaaPoista
 4. esim. sellaset päivä kuvina postaukset on hullun hineoja ja muutenki potsua sun normi arkipäivästä ois tosi kiva =)

  VastaaPoista
 5. Vooi ihanat noi Michan tuuppaukset :D! Ja mua ainakin kiinnostaa jos teet muunkinlaisia postauksia =)

  VastaaPoista