keskiviikko 8. elokuuta 2012

Nyt on tapahtunut tosi paljon kaikkee lyhyessä ajassa! En edes muista puoliakaan asioista :D

No tänään sain ratsastaa Annan uudella ponilla. Ja mulla oli sen kanssa estetunti. Kouluratsastuksessa se poni oli suoraan sanottuna ihan kamala. Se ei taipunut mihinkään suuntaan ja oli tosi jäykkä etuosasta, mutta pohkeelle oli tosi herkkä. Yritin taivutella mahdollisimman paljon, jotta saisin ponia vetreemmäksi. Alkuun hypättiin tosi pientä ja loppuun hyppättiin n. metrin rataa. Se oli tosi kiva hypätessä. Ei mikään helppo kuitenkaan. Anna sanoi, että voin  hypätä sillä aina silloin tällöin. Mun mielestä on tosi kiva, että saan välillä ratsastaa mahdollisimman erinlaisia hevosia.

Täällä on ihan 15-20min päässä rataharjoituksia, jotka eivät maksa mitään. Siellä verrytellään ensin ja mennään sitten radalle. Jos hevonen ei suostu hyppäämään, saa yrittää niin monta kertaa uudelleen, kunnes se suostuu hyppäämään. Esteitä voidaan myös tarvittaessa laskea. Tää on tosi hyvä juttu, koska se opettaa hevosille, että rata mennään loppuun vaikka tulisikin kaksi kieltoa. Me lähdettiin tänään illalla molempien ponien kanssa sellaisiin rataharjoituksiin.

Menin Antonilla ensiksi. Ekan radan menin 90cm ja toisen 100-105cm. Molemmat oli ihan hyviä ratoja. Yksi kielto tuli metrin radalla, mutta se oli mun vika. Toin sen liian lähelle enkä tukenut pohkeella tarpeeksi. Muuta erityistä sanottavaa Antonista ei ole.

Harjoitukset olivat nurmella, mikä oli todella hyvää treeniä Michalle, koska nurmella se on paljon epävarmempi kuin hiekalla. Nyt täytyy kyllä ensin hehkuttaa ja sitten vasta kertoa loput Tänään meni niiin super hyvin! Oli koko vuoden paras treenipäivä Michalla rataesteillä! Tein koko radan ilman yhtäkään kieltoa tai tiputusta ja vielä nurmella. Esteet olivat aika eri korkuisia, mutta noin. 80-105 cm. Sarjat ja kaikki meni tosi hyvin. Luulen, että Micha luottaa muhun enemmän kuin ennen ja mä myös siihen. Niinhän se on, että ratsastus on urheilulaji, jossa kaksi tekevät yhteistyötä, eikä mikään voi onnistua ilman yhteistä luottamusta.

Nyt viikonloppuna on Malmössä kenttäratsastuksen EM-kisat. Anna kilpailee siellä, ja sain mahdollisuuden mennä mukaan katsomaan niitä. Rata on vaativuudeltaan 3* eli tosi vaikea :D Viikonlopun vietän siis siellä! Yritän parhaani mukaan ottaa kuvia. En oo ikinä nähnyt livenä kolmen tähden maastorataa, joten odotan innolla sen näkemistä, koska kuvista ei saa ikinä oikeeta kuvaa esteistä ja niiden vaativuudesta.

Malin otti musta tänään kuvia, tässä kaksi. Huomenna saan kaikki kuvat eli silloin tulee lisää, jos ehdin ladata ne tänne.7 kommenttia:

 1. haluisin nähdä kuvia maastoradasta! :)

  VastaaPoista
 2. Oot vaihtanu Antonilla meksikolaisen turpahihnan pois? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, koska ne meksikolaiset paino sellaseen luuhun Antonin päässä, niin aattelin ostaa englantilaisen turpahihnan ja muutenkin kouluradalla englantilainen turpahihna on siistimpi :D

   Poista
 3. Tuli muuten mieleen ton edellisen postauksen kommenteista, että jos tuut vasta tän kuun lopussa niin mites koulu? :) ja ootko suomenruotsalainen kun oot sielä ruotsissa treenaamassa vai onko toi anna suomalainen? tai sit et ootko vaan tosi hyvä puhuun ruotsia vai puhutteko englantia :D ja sitten vielä että ootko päässy sinne joillain suhteilla vai miten oot päässy sinne ruotsiin?
  Mut hei tosi paljon onnea kaikkiin kisoihin ja tsemppiä paljon sun ponien kanssa, pääset vielä pitkälle kun oot niin taitava ja sulla vielä 2ponivuotta jäljel :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori mun vastaus tulee tosi myöhässä, koska en oo nähny näitä kommentteja ku vasta nyt ku luin mun sähköpostin :D Meen kouluun nyt maanantaina eli se järjestyy. Oon täysin suomenkielinen, koulussa siis opetellut ruotsia alunperin. Mulla oli ruotsin kielinen kotiopetus jonkun aikaa ennen kuin tänne lähdin. Alkuun oli tosi hankalaa mutta nyt puhun/ymmärrän jo tosi sujuvasti ruotsia!:) Ei oo mitään suhteita ollut, et Annalle laitettiin sähköpostia ja mulla oli onni matkassa ja Anna valitsi mut sen valmennettavaks! Tottakai se oli tarkastanu kaikki tiedot musta ja näi.

   Ja kiitos ! Positiivisiä kommentteja on niin kiva lukea, ne antaa paljon enemmän halua kirjottaa useemmin:)

   Poista