torstai 2. elokuuta 2012

 Mun netti ei oo taaskaan toiminut kunnolla, joten en ole päässyt kirjoittamaan mitään. Kerron vaikka ensin viime viikonlopun kisoista.

Kisat olivat yhdenpäivän kilpailut, joten kaikki osakokeet ratsastettiin samana päivänä. Menin Michalla H90 ja Antonilla H100. Aloitin Michan kouluosuudella. Verkassa alkuun oli aika jäykkä ja tahmea, mutta laukan jälkeen jo paljon parempi. Verkkassa työstin suurimmaksi osaksi laukkaa. Rata ratsastettiin sisällä maneesissa. Mua ennen oli jäänyt joku ratsukko pois, joten sain hyvin aikaa verrytellä maneesissa ennen omaa starttiani. Radan jälkeen mulla oli ihan hyvä fiilis, koska rata meni omasta mielestäni ihan hyvin. Kuulin mun prosentit ja en meinannut uskoa niitä. Sain 71%. En ikinä oisi  uskonut, että saan Michalla niin hyvät prosentit koulusta! Mulla oli yksi kutonen, loput kaseja ja seiskoja. Olin koulun jälkeen sijalla 2. viidestäkymmenestä lähtijästä.
Koulun jälkeen suunnattiin suoraan rataesteille. Verkassa Micha oli aika kiva. Yksi kielto tuli verkassa, mutta se johtui ihan siitä, että puskin sitä vähän ennen estettä. Koko alkurata meni tosi hyvin! Ei yhtäkään pudotusta tai kolautusta, eikä epäröintiä millekkään esteelle. Lähestyin kolmanneksi viimeistä estettä, joka oli sarja… Micha ei suostnut menemään lähellekään sarjaa. Joten meidät hylättiin sille. Mua harmittaa sen takia tosi paljon, koska olin saanut niin hyvät prosentit koulusta ja olin rataesteillä jo melkein maalissa. Selvästi Michalle on jäänyt huono maku sarjoista.
Vietiin Micha takaisin autoon ja laitettiin Anton kuntoon kouluosuutta varten. Verkassa  Anton oli ihan okei. Antonin koulurata ratsastttiin ulkokentällä. Meidän rata meni tosi huonosti. Keskiravissa mulla lähti jalustin, Anton siirty käyntiin kun olisi pitänyt laukata, kaikki pysähdykset oli töksähtäviä. Selkeesti Antonia ei voinut vähempää kiinnostaa kouluratsastus vaan teki mitä itteään huvitti :D. Sain prosentteja 63%.
Rataesteillä Anton meni taas ihan liian lujaa. Yritin pidättää niin paljon kuin pystyin ja sen lisäksi myös äänellä. Yksi puomi tuli alas. Joku nainen vielä sanoi mulle, että mun ratsastus on tosi siistiä. Ennen maasto-osuutta oli pieni hetki aikaaa, koska en startannut Michalla maastoon. Maastorata oli n. 5km päässä koulu- ja rataestekokeesta, joten sinne piti mennä autolla. Laitoin Antonille nurmihokit, koska ruoho oli aika liukas ja rupesi vähän satamaan. Verkassa Anton oli hyvä, ei kytännyt mitään estettä ja oli muutenkin tosi hyvällä mielellä. Ykköseste meni ihan super hyvin. Kakkoselle jouduin vähän ratsastamaan jalalla enemmän. Kolmas este oli tosi vaikea, koska se oli parin ison puun alla varjossa ja pois pellolta oleva kivimuuri. Sille käytin vähän ääntä apuna ja Anton hyppäsi sen tosi hyvin. Nelonen oli alashyppy, jonka jälkeen 90 asteen kulma vasemmalle ja viides este tukki. Nekin meni hyvin. Sen jälkeen oli pitkä laukkapätkä.  Kuudeseste oli risueste, jonka edessä oli hauta. Se meni paremmin  mitä ajattelin. Seitsemäs oli ylöshyppy, joka meni kanssa hyvin. Kahdekas este oli AB alashyppy veteen ja sieltä ylös. Anton ei suostunut hyppäämään veteen. Oli tosi outoa, koska se oli radan pienin este ja tosi helppo ja kiva vesi, eikä Anton hypännyt sinne. Oon hypännyt tosi paljon vaikeempiakin vesiesteitä kisoissa ja treeneissä oon hypännyt ponien 2* vesiestettä.
Rupesin ottamaan hokkeja pois ja huomasin, että Antoniltahan puuttuu etukenkä. Siinä oli syy kieltoihin. Anton on niin herkkä ja fiksu poni. Anton tietää, että vesi on liukas, joten ei sen takia luultavasti uskaltanut hypätä veteen. Mulla on ollut tosi huonoa tuuria kisoissa. Uskon, että olisin tullut maaliin puhtaasti ja aikaan, mutta tottakai just sillon Antonilta lähtee kenkä! No ei voi mitään, en kerralla toivottavasti parempi tuuri.         

Eilen mulla oli Michalla estetunti. Meillä meni tosi kivasti. Ensimmäisen kerran, kun tulin sarjalle Micha katto jo kaukaa sitä, mutta hyppäsi kumminkin jokaisella kerralla sen. Kun hypättiin rataa sarja oli pieni, mutta muut esteet olivat isompana. Me ei edes nostettu sarjaa yhtä isoksi kuin muut, koska haluttiin, että siitä jää hyvä maku suuhun molemmille.
Lähdettiin vielä illalla Gärdsiin treenaamaan Antonilla maastoesteitä. tarkoitus oli treenata hautoja, koska ne on ollut iso ongelma. Otettiin purua mukaan, jota laitettiin hautoihin. Alkuun hyppäsin ihan pientä hautaa, mikä oli kaikista vaikein Antonille. Tultiin sitä samaa hautaa edestakaisin eri temmossa. Hyppäsin myös trakenneria ja stiippeliä.  Eli trakennerissa on hauta esteen alla ja stiippelissä on esteen edessä. Ne meni tosi hyvin. Sen jälkeen hyppäsin puolikasta coffinia.  Se oli tosi vaikea Antonille. ensimmäisen kerran Anton ei halunnut mennä lähellekään coffinin hautaa. Hypättiin sitä moneen otteeseen ja viimeisillä kerroilla meni jo ihan okei. Lopuksi hyppäsimme vielä veteen alashyppyä varmistaakseen, että Anton hyppää veteen. Vesi ei tuottanut mitään ongelmia, joten kiellot Styringessä on aivan varmasti ollut sen pudonneen kengän syy.
Viikonloppuna on Kilpailut Flyingessä, mutta lähden vain Antonilla, sillä Michalla jään treenaamaan kotiin.


Tässä on vielä muutama kuva lähiajoilta:
Kuva siitä, kun kaaduttiin Antonin kanssa. 6 kommenttia:

 1. Voi vitsi sulla on huonoo tuuria nyt ;( Oot niin hyvä ratsastaan ja treenaat ahkerasti niin toivon tosi paljon että pärjäisit kisois !:) Tsemppiä sinne Flyingeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppauksesta! =) Ehkä tää mun huono kisaonni vielä kääntyy!

   Poista
 2. Milloin oot tulossa Ruotsista takaisin Suomeen? Eikös sun pitänyt tulla tämän kuun lopulla? Jäätkö pidemmäksi?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alkuun oli suunnitelmissa, että tämän kuun lopussa. Mutta sitten halusin jäädä vielä pidemmäksi aikaa treenaamaan, johonkin syys-lokakuuhun. Vähän aikaa sitten sain tietää, että Anna lähtee kolmen viikon kiertueelle tämän kuun lopussa, joten mun on turha jäädä tänne kolmeksi viikoksi ilman valmmenuksia ym. Eli siis tuun takasin tän kuun lopussa :)

   Poista
 3. Sulla on aivan mahtava ryhti ! :oo

  VastaaPoista