perjantai 27. heinäkuuta 2012

Ruotsissa jälleen! Saavuimme äidin kanssa keskiviikkoiltana Ruotsiin. Anna oli ratsastanut Antonin jo sinä päivänä, joten mun ei tarvinnut kuin ratsastaa Micha. Anna piti mulle estetunnin Michalla, jossa kokeilin kolmipalaa. Micha oli alusta asti jo ihan erinlainen. Hyppäsimme pieniä esteitä, muutamia eri ratoja. Kuolainten vaihdos oli todellakin hyvä idea. Uskon nyt, että pikkuhiljaa meillä alkaa sujua estepuoli myös. Vie aikaa, mutta ennemmin olen kärsivällinen ja käytän siihen aikaa kuin, että hyppäisin mahdollisimman isoja luokkia ja ratoja.

Eilen haettiin kuorma-auto korjaamolta. Malinin äiti oli mukana tulkkaamassa englantia korjaajille, koska ne ei puhunut oikeastaan muuta kuin ruotsia. Korjaaja sanoi moneen otteeseen, että meillä on ollut tuuria ettei auto ollut palanut tai räjähtänyt. Auton sisäakut olivat olleen erivolttisia sekä ulkoakkuihin kiinnitetyt johdot olivat olleet niin huonosti kiinni, että ajon aikana ne olivat päässeet heilumaan ja tuottamaan kipinöitä. Sen lisäksi sisäakuissa on koko ajan ollut pieniä tulikipinöitä, johtuen erisuuruisista volteista.
Kaikki olivat keskenään aiheuttaneet oikosulkua ja autolla oli tosi vaarallista ajaa. Onneksi tiedän tästä vasta nyt. Muuten meidän auto on kuulemma tosi hyvä.
Miehet lupasivat meille, että nyt auto on täysin kunnossa ja että he ovat katsoneet kaiken.

Eilen oli myös molemmilla koulutunnit. Menin ensimmäisenä Antonilla. Harjoteltiin mun viikonlopun kouluratoja. Antonin ja mun ohjelma on fälttävlan Lätt klass 2010. Se vaikutti ihan helpolle. Tunnilla Anton oli aika tyhmällä päällä. Joko se juoksi mun alta karkuun tai oli koko ajan pohkeen takana. Tunti meni kuitenkin ihan ok. Lopulta sain Antonin kulkemaan ihan normaalisti.

Michalla meni aika hyvin. Ei oikeastaan mitään erityistä kommentoitavaa. Michan ja mun ohjelma on fälttävlan debutant klass 2011. Se ohjelma on aika erikoinen, mutta tosi kiva ohjelma myös.
Eli siis sunnuntaina on kisat. Kuudelta aamulla lähtö.

Tänään hyppäsimme maastoesteitä täällä kotona. Antonilla ensiksi. Anton oli tosi hyvä! Kaikki esteet meni tostanoin vaan, yhtä hautaa lukuun ottamatta... Täällä on aika vaikea hauta. Sellainen jossa on vaan periaatteessa maalattu etulinja ja takalinja on avoin, joten hevosten pitää hypätä tosi pitkälle, ettei hyppää hautaan. Alas tulo on tosi kivinen ja kova. Tulimme Antonin kanssa aivan normaalisti haudalle, mutta Anton kompastui haudan jälkeen ja kaatui etupolvilleen. Anton pääsi vauhdista takaisin jaloilleen monien metrien kompurointien jälkeen. Tulin heti alas selästä ja katsoin tuliko mitään haavoja ja ontuuko Anton. Kerrankin meillä kävi tuuri ja Antonilla ei ollut yhtäkään haavaa, eikä se ontunut. Hyppäsin vähän pienemmän haudan uudelleen siinä vieressä ja annoin sitten olla. Muuten Anton oli ihan sika kiva tänään.

Michakin oli super! Ei yhtäkään kieltoa millekkään. Michalla oli oma eteenpäinpyrkimys vihdoin. Tuntu, että se halus mennä itse jokaisesta esteestä yli. Anna sanoi, että sen näkee siitä, että nyt se haluaa itse hypätä myös. Toin sen pari kertaa aika huonoon paikkaan, mutta pidin vaan jalan kiinni ja kannustin sitä, niin se hyppäsi paikasta kuin paikasta. :) Micha on ollut nyt tosi kovassa treenissä ja veikkaan, että kaikki treenaus, stressi ja tammamaisuus on ollut osasyynä kieltoihin, kuolaimen lisäksi. Mutta vihdoin alkaa näkyä toivoa. Sen lisäksi mäkin olen ehkä oppinut ratsastamaan sitä eri tavalla.


1 kommentti:

  1. Miksi olet luopunut Solitarista? Ja mihin myit sen

    VastaaPoista