tiistai 22. toukokuuta 2012


Lähdettiin ajamaan kohti Naantalia sunnuntaina. Ennen kuin mentiin laivaan käytiin taluttelemassa jollain tallilla poneja. Matkustimme Naantalista-Kapellskäriin laivalla, josta jatkoimme matkaa kohti Mantorpia, että ponit pääsivät lepäämään muutamaksi tunniksi.

Mantorpista lähdimme ajamaan kohti määränpäätä. Pysähdyimme tankkaamaan noin 1½h matkan päästä Annasta. Meidän auto ei lähtenyt enää käyntiin ja vilkutti akkuvaloja, vaikka siihen oltiin vaihdettu uudet akut 2kk sitten. Onneksi saimme jonkun miehen auttamaan meitä, joka sai lopulta auton käyntiin. Meillä oli kaikki niin kauan hyvin, jos emme sammuta autoa, eli emme saa sitä enää uudelleen käyntiin.

Pääsimme kuitenkin Annalle pienien vaikeuksien jälkeen. Monesti ruotsalaisilla ei oo mitään osoitetta, joten oli turha tulla minkään navigaattorin avulla.. Oltiin sovittu, että soitetaan Martinalle tietyn huoltoaseman pihassa. No täällä ei oo kenttää usein, ainakaan täällä kuopassa missä tallit on. Martinaan ei saatu yhteyttä, vaikka sillä oli kuitenkin kenttää. Kukaan meistä ei tiennyt minne pitää ajaa, eikä autoa voinut sammuttaa. Kävimme kysymässä Pian (lähti mukaan ajamaan toiseksi kuskiksi) kanssa kaupasta, että tietääkö kukaan missä paikka voisi olla. Löydettiin joku Birgitta joka tiesi ja neuvoi meidät sinne. Jouduttiin vähän aikaa kuitenkin etsiä paikkaa, koska se nainen joka neuvoi meidät tänne sekoitti kokoajan oikean ja vasemman.. :D

Perille päästiin. Seuraava ongelma oli se, että meillä oli ponien mittaus heti seuraavana aamuna eli tiistai aamuna kello 9. Ruotsissa on tullut uusi sääntö, että joka ikisen ponin on tultava mittauttamaan ruotsalaiselle klinikalle, jos haluaa startata poniluokkia. Eikä kaikki klinikat edes tee mittauksia.

Saatiin onneksi lainaan Martinan heppa-autoa! Kiitti Martina !:) Ja se lähti heittämään meitä klinikalle. Klinikalla mitattiin ponit. Molemmilla poneilla oli välipohjalliset kengissä, jotka toivat lisää korkeutta. Micha mitattiin 146cm eli 2cm pienemmäksi mitä sen FEI:n passissa lukee, vaikka sillä oli välipohjalliset. Samoin Anton oli 147cm. Parempi näin päin, ainakin tietää, että ne on varmasti poneja, sano kuka mitä tahansa.

Tänään menin molemmilla poneilla koulua kentällä, lähinnä taivuttelin ja tein isoja ympyröitä. Anton oli tosi hyvä. Anna vähän katto jo siinä sivusilmällä mua ja anto tosi hyvän vinkin mun käsistä. Mun pitäs rentouttaa niitä olkapäästä kyynärvarteen, jotta saisin pehmeemmän, joustavamman ja elastisemman käden. Micha oli aika jäykkä, ei ihme oli aika pitkä matka. Ponit matkusti n.30 h.

Huomenna hyppään vissiin rataesteitä ja torstaina maastoesteitä. Puhuttiin, että voisin mennä Hermanstorpiin kisoihin nyt viikonloppuna ponien 1* eli ponien vaativa B, suomeksi. Anna selvittää sen. En vielä saanut oikein selville, että yhdellä vai kahdella ponilla, koska meidän autolla ei pääse liikkumaan, sillä tää pitää viedä huoltoon jonnekkin Sturupiin.

Tää paikka on ihan hullun iso ja kiva! On ollu nää pari päivää mitä täällä ollaan nyt oltu niin tosi kuuma. Uskon ainakin, et tuun viihtymään täällä. Ja toivon et pääsen postailemaan mahdollisimman usein, siinä on vaan se ongelma, et mun pitää mennä maneesille tän tikun kanssa, että netti toimii, jos toimii :D

5 kommenttia:

 1. Aikas kivannäköinen paikka :-) Postailehhan ahkerasti sieltä, ja kaikista kisoista ym. kun kiinnostaa lukea! Nähtiin muuten kun lähditte tonne Ruotsiin, kun venailtiin hoitohepan kanssa palkkareita siellä Killerin kisoissa. Oltiin siis siellä teidän tallilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan cool ! :) ja joo pyrin just postailee mahd. usein =)

   Poista
 2. Ihanan näkönen toi paikka! Ja kivoja kuvia :)

  VastaaPoista
 3. oi hullun siistiä! tuu jo takas :( t.eo

  VastaaPoista