sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Maajoukkueleiri 29.-31.3.2012 + kisapostaus

Taas sitä Ypäjällä on oltu, johan me kolme päivää kotona kerettiin vaan olla.
No mutta kuitenkin ihan mukavaa oli Ypäjällä.


Torstai: Aamusta lähdettiin ajamaan kohti Ypäjää. Mulla oli ensimmäisenä Sepon koulutunti Antonin kanssa. Valmennuksessa oli vain minä ja Lotte Palmgren. Saatiin kunnon tehotreeni. Tehtiin pätkiä kouluradasta, sillä meidän piti opetella maajoukkueleirille koulurata. Leirillä järjestettiin ns. "koulukisat", jonka tuomaroi Pirkko Herd ja Anna-Leena Laakso.  Mun mielestä valmennus meni tosi hyvin.
     Michalla menin Antonin jälkeen,  meitä oli vain kolme. Tosi moni oli pois! Joo tosiaan olin Miinaliisa Kairan ja Eirin Losvikin kanssa. Micha meni alkuun iha okei. Siihen asti kunnes nostettiin laukka. Laukassa Seppo sano, että pehmeempi käsi, koska se juoksee mun kättä karkuun. Annoin pehmeen käden ja Micha laukkaa maneesia ympäri ihan täysiä, kunnes tajus etten vedä sen suusta. Michan kanssa saa tehdä vielä tositositosi paljon töitä, että se hyväksyy jalan. Lopuks kuitenkin sain sen laukkaamaan ihan rauhassa, mutta täytyy kyllä sanoo et se oli ihan katastrofi :D

Perjantai: Heti aamusta lähdin liikuttamaan ponit. Antonilla menin Eirin Losvikin kanssa maastoon  kävelemään. Eirin ymmärtää suomea, mutta puhuu paremmin ruotsia. Me tehtiin sillai, et Eirin puhu ruotsia ja mä suomea, molemmat ymmärrettiin toisiamme :). Menin Michalla sen jälkeen kävelemään maastoon ja sen jälkeen aattelin ottaa kentällä kerran pari vastalaukkaa. No siinä vierähti tunti. Sain Michalla tehtyy vihdoin ne vastalaukat ilman, että se hermostuu. Nyt varmaan tajusin itekkin, kuinka pehmee sille pitää oikeesti olla suusta, että sitä pystyy ratsastamaan.
     Sitten mulla oli Antonin kanssa ensin ne ns. "koulukisat". Eli me mentiin Helppo A FEI:n CCI/CIC* B-kenttäkilpailuohjelma 2009. Ensimmäinen rata oli vähän jännittynyt, mutta ihan okei. Sitten oli tuomareiden kanssa pieni palaveri ja tein uudelleen ohjelman. Toinen ohjemla meni tosi hyvin, jopa Anna-Leena Laakso nousi tuomari penkistä ja sano: -Tosi hyvä, just noin! Ne molemmat, sekä Pike että Anna-Leena oli tyytyväisiä toiseen rataan. Vaikka ensimmäinen rata oli se mikä arvosteltiin sain suurin piirtein ~60%. Koulun jälkeen suoraan kamat vaihtoon ja estetreeniin.
     Mentiin Piian estetunnille siinä. Siellä tehtiin alkuun kavaleteilla perustyöskentelyä. Sitten tehtiin okseri-pysty-okseri "S-linjaa" ja lopuks oli vielä sarja-5 laukkaa-sarja. Esteet oli varmaan 115-120cm ?  Mun mielestä koko valmennus meni hyvin :)
     Michalla sen jälkeen melkein suoraan kouluun. Ensimmäinen rata meni silläkin ihan okei, lukuun ottamatta sitä, kun sisääntulossa se säikähti ja nosti laukan tottakai :D. Toinen rata meni kanssa tosi hyvin, vielä vaan treeniä ni hyvä tulee :)
     Esteille menin Michalla kanssa heti koulun jälkeen. Alku meni tosi hyvin. Lopuks kun hypättiin pitkällä lähestymisellä pystyä ja pystyltä tuli se sarja-5 laukkaa-sarja. Olin jo aika väsynyt ja olin ollut koko päivän hevosen selässä. Micha otti sille pystylle muutamat stopit, ite rupesin varmaan tuuppaamaan ja muutenkin en ollut Michalla hypännyt vähään aikaan metriä isompaa, nii yhtäkkiä 120cm on jo aika iso muutos. Jos ite olisin saanut päättää en olisi lähetenyt hyppäämään 120cm Michalla, koska sillä vasta haen sitä luottamusta, Antonilla on niin eriasia. No, en muista laskettiinko sitä vai ei, olin niin väsyny, mutta anyway hypättiin ne vielä ja sitten Piia sano onneks, että mulle riittää. Pääsin nukkumaan vasta puol kahdentoista aikoihin.

Lauantai: Oli estetreenit ja hypättiin rataa. Antonilla meni ihan super, ei mitään ongelmia. Piia ja Seppo molemmat sano et ollaan kehitytty huimasti viime näkemästä.
     Michalla tuli yks stoppi ja pari tosi isoo hyppyy, mut muuten meni ihan okei, et treeniä sen kanssa. Piia sano, et Micha on tosi vaikee poni, mut sen kanssa pitää tehä töitä. Irlantilaiset hevosia pitää ratsastaa ihan eritavalla kun näitä eurooppalaisia hevosia. Mitä enemmän ottaa suusta, sitä enemmän ne laittaa vastaan.
 Rata oli tämmöinen:
Tuskin tajuutte tästä mitään :D:D


                                                                 Kisapostaus:


Menin Polleparkissa tänään kisoissa. Michalla ponien hallimestaruusluokan, joka oli 90cm
ja Antonilla menin kansallisen metrin, joka oli avoin suomenhevosille ja poneille :)
Michalla tein puhtaan hyvän radan ja sieltä tuli sitten Ponien hallimestaruuskultaa 2012 !! ja luokassa 2.sija.
     Antonilla meni mun mielestä kanssa tosi hyvin sarjan a-osa tuli alas, oma vika. Piti valita otanko askeleen eteen vai yhen taakse, otin eteen ni alas se puomi tuli ja sarja jäi ahtaaks. Mutta oon tosi tyytyväinen ratoihin, sillä poneilla on ollu rankka vklp takana!
kuvia tulee kisoista sitten, kun joku laittaa nettiin ja Ypäjän videot tulee, kun saan ne leikattua.

2 kommenttia: